Zece idei de afaceri nascute in Romania pe timp de criza

bec_idee.jpg

bec_ideeNu au experienta in antreprenoriat si cu atat mai putin in domeniul in care au decis sa isi deschida o afacere, au investit de la 7.000 de euro la aproape un milion de euro din economiile stranse de-a lungul timpului pentru a-si infiinta o afacere si au reusit sa creeze minimum doua locuri de munca – acesta ar fi pe scurt profilul a 16 antreprenori nascuti sau stabiliti in Romania care au decis sa ignore criza si sa se “bata” pe o piata locala unde multinationalele si marile companii fac regulile. Sunt de profesie filologi, oameni de marketing, profesori, arbitri sau ingineri si putini au pariat in business pe acelasi domeniu in care au lucrat.

Cu toate acestea, unii tin in viata afacerile incepute in urma cu doi sau chiar patru ani dupa ce s-au adaptat dificultatilor generate de nevoia de educare a consumatorilor, de puterea slaba de cumparare sau de costurile ridicate pe care le presupune promovarea unui business. Mai mult, unii deja au ajuns la incasari de 100.000 sau 200.000 de euro.

1. Geanina si Razvan Tonea, 38, respectiv 37 de ani, au pus bazele unei afaceri cu oua de prepelita in satul Vadu din judetul Constanta in anul 2010. Familia a investit in ultimii trei ani 1,8 mil. euro in acest business pentru construirea unui abator si a unei ferme cu o capacitate de 34.000 de capete.

Mai multe detalii: www.zf.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.