Zece noi blocuri reabilitate termic cu finantare europeana

Foto3-blocuri.jpg

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest (ADR Vest) si Primaria Municipiului Timisoara au semnat astazi, 28 februarie 2019, in sala de consiliu a PMT, contractele de finantare pentru trei proiecte de imbunatatire a eficientei energetice in sectorul rezidential.

Sunt investitii care vor conduce la diminuarea consumului de energie pentru incalzirea apartamentelor, reducerea emisiilor de CO2 si, bineinteles, imbunatatirea aspectului urbanistic al municipiului Timisoara.

In ceea ce priveste lucrarile planificate, sunt prevazute diferite tipuri de interventii, in functie de necesitati: izolarea termica a fatadelor, inlocuirea tamplariei exterioare si inchiderea balcoanelor cu tamplarie termoizolanta, izolarea termica a planseelor peste subsol si peste ultimul nivel etc. 329 de gospodarii vor beneficia de un consum redus de energie in urma implementarii proiectelor.

Semnatarii contractelor au fost domnul Nicolae ROBU, primarul Municipiului Timisoara, si domnul Sorin MAXIM, directorul general al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Vest – Organism Intermediar pentru POR 2014-2020 in Regiunea Vest.

“Este un program care va beneficia cu siguranta de o continuare si de o alocare consistenta si pe urmatorul ciclu de finantare. Se incearca diversificarea instrumentelor financiare oferite catre zona de reabilitare rezidentiala, pentru a putea cuprinde cat mai multe dintre locuintele care au nevoie de astfel de interventii. Se va pune accent, de asemenea, si pe cresterea procentului de energie recuperata si redusa prin aceste reabilitari, inclusiv prin accesarea unor noi tehnologii”, a punctat directorul general al ADR Vest, Sorin Maxim.

Proiectele sunt finantate prin Regio – Programul Operational Regional (Regio-POR) 2014-2020, Axa prioritara 3 – Sprijinirea tranzitiei catre o economie cu emisii scazute de carbon, Prioritatea de investitii 3.1 – Sprijinirea eficientei energetice, a gestionarii inteligente a energiei si a utilizarii energiei din surse regenerabile in infrastructurile publice, inclusiv in cladirile publice si in sectorul de locuinte. Operatiunea A – Cladiri rezidentiale.

Sursa: ADR Vest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.