APIA: Ghidul fermierului privind ecoconditionalitatea – 2018

big_rom_4690.jpg

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a publicat pe site-ul sau „Ghidul fermierului privind ecoconditionalitatea – 2018”, un instrument de informare menit sa sprijine fermierii in cunoasterea si respectarea normelor de ecoconditionalitate.

„Recomandam fermierilor citirea cu atentie a acestui ghid pentru cunoasterea normelor de ecoconditionalitate pe care trebuie sa le respecte, in functie de tipul de exploatatie pe care o detin sau activitatea agricola pe care o desfasoara! Potrivit legislatiei europene si nationale, orice fermier care solicita plati la APIA trebuie sa respecte aceste norme pe tot parcursul anului, pe toate parcelele agricole din cadrul exploatatiei, indiferent de marimea acestora (inclusiv pe cele nesolicitate la plata si pe cele care nu mai sunt folosite in scopul productiei)”, precizeaza APIA.

Institutia atrage atentia asupra faptului ca nerespectarea de catre fermieri – din neglijenta, din nestiinta sau in mod intentionat – a normelor privind ecoconditionalitatea conduce la aplicarea sanctiunilor administrative de reducere a platilor sau excluderea de la plata, pentru unul sau mai multi ani, dupa caz.

Sursa: APIA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top