Comisarul european pentru Piata Interna confirma faptul ca legile achizitiilor publice sunt in concordanta cu Directivele europene

cine-este-eugen-orlando-teodorovici-propunerea-pentru-ministerul-finantelor-505276.jpg

Ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, a avut astazi, 17 mai 2018, o intrevedere cu Elżbieta Bieńkowska, comisar european pentru Piata Interna, Industrie, Antreprenoriat si IMM-uri. La intrevedere a participat si presedintele Agentiei Nationale pentru Achizitii Publice, Bogdan Puscas.

In cadrul intalnirii, comisarul european a prezentat evaluarea modificarilor propuse de Romania la legile achizitiilor publice, subliniind ca acestea sunt in concordanta cu directivele europene.

La randul sau, ministrul Finantelor Publice a precizat ca se are in vedere modificarea cadrului legislativ care sa ajute la operationalizarea proiectelor din domenii precum: infrastructura de transport, servicii publice, infrastructura vamala si altele.

Cei doi oficiali au discutat si despre obligativitatea si necesitatea respectarii pietei unice de catre toate statele membre UE, astfel incat sa fie aplicat un tratament egal pentru toti contribuabilii europeni, atat companiilor cat si persoanelor fizice, conform Tratatului de functionare al Uniunii Europene.

“Vreau sa-i multumesc doamnei Elżbieta Bieńkowska cat si intregii sale echipe pentru sprijinul constant acordat. Totodata, imi exprim convingerea ca Romania poate si trebuie sa solicite atat Uniunii Europene, cat si fiecarui stat membru un tratament echitabil, atat pentru companiile romanesti cat si pentru cetatenii romani, cu atat mai mult cu cat este evident angajamentul pro-european al tarii noastre”, a precizat Eugen Teodorovici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.