Cerere de propuneri de proiecte 2017 – Programul european de actiune pentru sanatate 2014-2020

spital_hol.jpg

Comisia Europeana a lansat recent cererea de propuneri de proiecte 2017 pentru cel de-al treilea program de actiune comunitara a Uniunii in domeniul sanatatii 2014-2020.
Domeniul prioritar pentru actuala cerere de propuneri: Sprijinirea statelor membre in integrarea promovarii sanatatii si a prevenirii bolilor in mediile de sanatate si educationale (prioritate tematica 1.3 din anexa I la Programul anual de lucru).

Status: INACTIV
Depunere pana la: 15 iunie 2017
Buget: 250.000€

Obiective

Obiectivele generale ale acestui apel sunt promovarea sanatatii cetatenilor UE si reducerea inegalitatilor in materie de sanatate prin promovarea sanatatii, incurajarea inovatiei in domeniul sanatatii, sustenabilitatea sistemelor de sanatate si de protectie a cetatenilor la amenintarile transfrontaliere grave ale Uniunii pentru sanatate.

Prin incurajarea universitatilor, autoritatilor de reglementare din invatamant si asociatiilor profesionale sa includa cunostintele despre un stil de viata sanatos pe tot parcursul vietii, ca parte a curriculum-ului, aceste subiecte pot fi mai bine integrate in formarea medicala de baza, ajungand la toti profesionistii din domeniul sanatatii si devenind (mai) practicate si acceptate. Acest lucru poate fi realizat in timpul studiilor pentru obtinerea unei diplome medicale sau prin cursuri, ateliere de lucru sau de formare suplimentara dupa absolvire.

Beneficiari eligibili

Beneficiarii eligibili sunt autoritatile si entitatile publice, institute de cercetare, universitati, institutii de sanatate, etc. Uniunea Europeana, Norvegia, Islanda (alte tari care au acorduri bilaterale cu UE, de verificat la CHAFEA); in prezent, Republica Moldova si Serbia au incheiat acorduri bilaterale.

Buget

250.000€. Cofinantarea este de 60% din totalul costurilor eligibile, in cazuri exceptionale 80%.

Documentatie

Website-ul agentiei

Textul cererii

Fisa de prezentare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top