ANFP – Lansarea cartei diversitatii in Slovenia, Croatia si Romania

Fonduri_proiecte.jpg

Agentia Nationala a Functionarilor Publici informeaza ca a fost lansat proiectul I.D.E.A.S. – Incluziune. Diversitate. Egalitate. Constientizare.Succes. (Lansarea Cartei Diversitatii in Slovenia, Croatia si Romania), finantat de Comisia Europeana, DG Justitie si Consumatori si implementat de Compania pentru formarea si angajarea persoanelor cu dizabilitati din Slovenia, cu parteneri din sectorul privat si public din Romania, Slovenia si Croatia.

Agentia Nationala a Functionarilor Publici este unul dintre partenerii romani, alaturi de asociatia Asistenta si Programe pentru Dezvoltare Durabila – Agenda 21 si fundatia Forum for International Communications.

Proiectul se va desfasura pe parcursul a doi ani (2017-2018) si are ca obiectiv promovarea si stimularea punerii in aplicare a principiului nediscriminarii si respectarea acestuia si a drepturilor omului, prin crearea si dezvoltarea Cartelor Diversitatii in Slovenia, Romania si Croatia pentru sectorul privat si public.

Cel mai important rezultat al proiectului va fi elaborarea Cartei Diversitatii si promovarea acesteia catre organizatiile din mediul privat si public, in vederea aderarii acestora la principiile sustinute prin textul Cartei. De asemenea, proiectul va contribui la asigurarea unui nivel mai bun de informare a beneficiarilor directi ai proiectului, precum si a publicului larg, in ceea ce priveste principiul nediscriminarii, respectarea drepturilor omului, egalitatea de sanse, managementul diversitatii, prin activitati specifice:

  • dezvoltarea si furnizarea de programe de formare
  • dezvoltarea de instrumente online
  • organizarea de evenimente de informare
  • schimb de bune practici.

Informatii suplimentare pot fi obtinute pe site-ul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, la sectiunea Proiecte/in implementare.

Sursa: mdrap.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.