Comisarul european Corina Cretu a aprobat investitii de 1,8 milioane euro in imbunatatirea protectiei contra inundatiilor in Romania

comisar_corina_cretu_2018_web_0.jpg

Corina Cretu, Member of the EC in charge of Regional Policy, on the left, speaks at a bilateral meeting with Neal Rackleef, US Assistant Secretary for Community Planning and Development, seen from back view, at the 9th World Urban Forum in Kuala Lumpur, on February 9th, 2018.

Prin intermediul unui pachet de investitii, in valoare de 1,8 milioane de euro, din Fondul de coeziune vor fi finantate masuri de prevenire a inundatiilor in 11 bazine hidrografice de pe teritoriul Romaniei. Acestea au in vedere constructia de statii de masurare a precipitatiilor, precum si infrastructura necesara reducerii efectelor distructive. Aproximativ 52 de mii de locuitori vor beneficia de o protectie sporita in ceea ce priveste inundatiile, gratie acestui proiect cu finantare europeana.

„Politica de coeziune ne ofera aici un exemplu concret al unei Europe ce ofera protectie. Din acest moment si pana la finalul perioadei bugetare, mai mult de 13 milioane de oameni din intreaga UE vor beneficia de o mai buna protectie contra inundatiilor, prin intermediul unor astfel de investitii”, a subliniat comisarul european pentru politica regionala Corina Cretu.

Proiectul va continua lucrarile initiate in perioada de programare 2007-2013. Activitatile avute in vedere includ, printre altele, constructia a 14 statii de masurare a precipitatiilor si a 9 statii hidrometrice, achizitionarea a 21 de unitati de echipamente pentru masurarea caderilor majore de precipitatii, sisteme automate de monitorizare a parametrilor de siguranta structurala pentru 17 baraje de tip A si B si 3 baraje de tip C, precum si constructia unui numar de 15 statii automate de monitorizare a calitatii apei pentru imbunatatirea capacitatii Autoritatii Nationale „Apele Romane” de a contracara efectele inundatiilor.

Informatii despre fondurile europene, in general, si despre cele pentru prevenirea riscurilor si adaptarea la schimbarile climatice sunt disponibile in platforma de date deschise privind politica de coeziune.

Sursa: ec.europa.eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top