doneaza_2Doneaza 2% din impozitul pe venit pentru organizatia ta!

Pentru anul fiscal 2015, termenul limita de depunere este 25 mai 2016.

Scopul acestui Ghid este de a va ajuta sa aflati pasii necesari pentru a putea beneficia de sprijin pentru organizatia dumneavoastra!
Este foarte important sa beneficiati de aceasta forma de finantare deoarece astfel veti solutiona diferite probleme ale organizatiei / domeniului in care activati!

Acest ghid este realizat de Echipa Finantare.ro pentru a sprijini organizatiile din Romania in obtinerea fondurilor necesare pentru proiecte de dezvoltare.

La ce se refera redirectionarea 2% ?

Daca reprezentati o organizatie nonprofit (asociatie, fundatie, organizatie sindicala, patronat, partid politic, asociatie de proprietari, case de ajutor reciproc ale salariatilor) sau unitate de cult, atunci puteti beneficia de prevederea 2% din Legea 571/2003!

Prin aceasta lege, contribuabilii persoane fizice pot sa directioneze catre organizatia dvs. 2% din impozitul pe venit platit de ei (care ar ajunge, altfel, la bugetul statului).

Acest lucru se poate realiza foarte simplu, prin completarea unui formular standard.

Redirectionarea este gratuita, adica nu duce la nici o cheltuiala suplimentara pentru persoana care completeaza formularul respectiv.

Formularul este optional si poate fi completat de orice persoana fizica care obtine venituri din salarii si asimilate acestora.

Rezultatul este virarea, in contul organizatiei dvs. nonprofit sau unitate de cult, a unei sume reprezentand pana la 2% din impozitul anual platit pentru salariul persoanei respective.

Suma care va revine NU reprezinta o sponsorizare sau o donatie, ci este o parte a bugetului de stat care este directionata de catre fiecare cetatean in parte catre sectorul neguvernamental.

Cum poate obtine organizatia dvs. cei 2%?

  1. Descarcati formularele necesare de pe site-ul ANAF.

    Formularul 230 – pentru cei care au venituri din salarii

    si

    Declaratia 200 privind veniturile realizate din Romania – pentru cei cu venituri din alte surse, adica:

    • Activitati independente;
    • Cedarea folosintei bunurilor mobile si imobile, realizate in calitate de proprietar, uzufructuar sau alt detinator legal;
    • Activitati agricole pentru care venitul net se stabileste in sistem real;
    • Castiguri rezultate din transferul dreptului de proprietate asupra titlurilor de valoare;
    • Castiguri din operatiuni de vanzare-cumparare de valuta la termen, pe baza de contract.

    NOTA: Persoanele care au realizat asemenea venituri sunt oricum obligate sa depuna Declaratia 200, chiar daca nu doresc redirectionarea celor 2% din impozit.

  2. Comunicati datele de contact ale organizatiei dvs., obligatoriu:
    • denumirea oficiala a organizatiei;
    • codul de identificare fiscala (codul fiscal);
    • contul bancar al organizatiei (pentru lei), in format IBAN.
  3. Daca aveti un site al organizatiei, formularele necesare pot fi oferite utilizatorilor direct de pe site.

    Daca nu aveti site, tipariti formularele pentru a le pune la dispozitia celor care doresc sa le completeze la sediul organizatiei dvs.

    Pentru a simplifica completarea formularului, puteti tipari deja datele de contact pe formulare.

  4. Formularul trebuie completat in 2 exemplare (unul pentru organul fiscal si unul pentru persoana in cauza).
    • completarea Formularului 230
      Contribuabilul isi scrie datele de identificare la punctul I, bifeaza casuta corespunzatoare la punctul II, scrie suma care revine redirectionarii (daca nu se cunoaste, ea va fi ulterior calculata de catre organul fiscal), apoi noteaza datele organizatiei; la punctul III se lasa necompletat; formularul trebuie semnat si datat de catre persoana fizica in cauza.
    • completarea Declaratiei 200 se face asemanator la punctul III.

    IMPORTANT!

    Oferiti ajutor contribuabililor privind completarea formularului!

    Puteti delega o persoana care sa ajute permanent la completarea declaratiilor.

  5. Formularele completate trebuie depuse:
      • direct la registratura organului fiscal, sau poate fi trimisa prin posta prin scrisoare recomandata, de catre contribuabil;

    sau

    • la sediul organizatiei dvs. (iar dvs. le veti duce la registratura organului fiscal), caz in care trebuie sa aiba anexate: fisa fiscala a persoanei si copie dupa actul de identitate a persoanei fizice respective.
  6. Promovati-va organizatia si domeniul in care actionati prin mijloacele de comunicare la indemana, subliniind importanta redirectionarii celor 2% catre aria dvs. de activitate.
  7. Dupa expirarea termenului limita de completare, formularele completate stranse la sediul organizatiei dvs. trebuie depuse la Directia Generala a Finantelor Publice din judetul respectiv.

    Pentru anul fiscal 2015, termenul limita de depunere este 25 mai 2016

  8. Banii vor ajunge in contul organizatiei dvs. in ultimul trimestru al anului in curs, in 1-2 transe.

Legislatie

Legea 571/2003 privind Codul Fiscal

Capitolul X Venitul net anual impozabil

ART. 84

Stabilirea impozitului pe venitul net anual impozabil si termenul de plata

(1) Impozitul pe venitul net anual impozabil/castigul net anual impozabil datorat este calculat de contribuabil, pe baza declaratiei de impunere, prin aplicarea cotei de 16% asupra venitului net anual impozabil/castigului net anual impozabil din anul fiscal.

(11) Data de 25 mai inclusiv a fiecarui an fiscal se constituie atat termen de declarare, cat si termen de plata a impozitului pe venit.

(2) Contribuabilii pot dispune asupra destinatiei unei sume, reprezentand pana la 2% din impozitul datorat pe venitul net anual impozabil, castigul net anual impozabil din transferul titlurilor de valoare, altele decat partile sociale si valorile mobiliare, in cazul societatilor inchise, castigul net anual din operatiuni de vanzare-cumparare de valuta la termen, pe baza de contract, si orice alte operatiuni de acest gen, pentru sustinerea entitatilor nonprofit care se infiinteaza si functioneaza in conditiile legii, unitatilor de cult, precum si pentru acordarea de burse private, conform legii.

(3) Organul fiscal competent are obligatia calcularii, retinerii si virarii sumei reprezentand pana la 2% din impozitul datorat pe:

a) venitul net anual impozabil;

b) castigul net anual impozabil din transferul titlurilor devaloare, altele decat partile sociale si valorile mobiliare, in cazul societatilor inchise;

c) castigul net anual din operatiuni de vanzare-cumparare de valuta la termen, pe baza de contract, si orice alte operatiuni de acest gen.

(4) Procedura de aplicare a prevederilor alin. (1), (2) si (3) se stabileste prin ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, in conformitate cu prevederile Ordonantei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

(5) *** Abrogat.

(6) *** Abrogat.

Norme metodologice:

ART. 84

*** Abrogat.

1811. Sfera de cuprindere a entitatilor nonprofit este cea prevazuta la punctul 1171 dat in aplicarea art. 57 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.

1812. Contribuabilii, pe baza declaratiei de impunere depuse in conformitate cu prevederile art. 83 din Codul fiscal, au obligatia calcularii impozitului datorat pe venitul net anual impozabil/castigul net anual impozabil si a diferentelor de impozit anual datorate/de recuperat, rezultate prin regularizarea impozitului anual datorat cu platile anticipate stabilite.

Explicatii ANAF:

FORMULAR 230 (OPANAF 4018/2014) Cerere privind destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii si asimilate salariilor

Se depune de catre persoanele fizice care realizeaza venituri din salarii si asimilate acestora, in urmatoarele situatii: – au efectuat in anul de raportare cheltuieli pentru acordarea de burse private conform Legii nr.376/2004 privind bursele private, cu modificarile si completarile ulterioare si solicita restituirea acestora; – opteaza pentru virarea unei sume reprezentand pana la 2% din impozitul anual, pentru sustinerea entitatilor nonprofit care se infiinteaza si functioneaza in conditiile legii sau unitatilor de cult; contribuabilii care isi exprima aceasta optiune pot solicita directionarea acestei sume catre o singura entitate nonprofit sau unitate de cult. Se completeaza de mana, in doua exemplare, din care unul ramane la contribuabil. Cererea se depune direct la registratura organului fiscal sau la oficiul postal, prin scrisoare recomandata.

DECLARATIA 200 (OPANAF 3883/2013) Declaratie privind veniturile realizate din Romania

Declaratia se depune de catre persoanele fizice care realizeaza, in mod individual sau intr-o forma de asociere, venituri in bani si/sau in natura din Romania, provenind din: (1) activitati independente, (2) cedarea folosintei bunurilor, (3) activitati agricole pentru care venitul net se stabileste in sistem real, (4) piscicultura, (5) silvicultura, (6) transferul titlurilor de valoare, altele decat partile sociale si valorile mobiliare in cazul societatilor inchise, (7) operatiuni de vanzare-cumparare de valuta la termen, pe baza de contract, precum si orice alte operatiuni similare, altele decat cele cu instrumente financiare tranzactionate pe piete autorizate si supravegheate de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare. Declaratia se completeaza inscriind cu majuscule, citet si corect, datele prevazute de formular. Se completeaza in doua exemplare, din care unul ramane la contribuabil. Declaratia se depune direct la registratura organului fiscal sau la oficiul postal, prin scrisoare recomandata.

32 Replies to “Ghid 2% (doi la suta) 2016”

  1. Sofronie Elena spune:

    VAND/CEDEZ Asociatie non-profit, ONG -OG nr.26/2000

    CEDEZ Asociatie non-profit inregistrata in Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor aflat la grefa judecătoriei în a cărei circumscripţie teritorială îşi are sediul si Cod de identificare Fiscala (Adm Financiara).VAND/CEDEZ Asociatie non-profit, ONG -OG nr.26/2000

    CEDEZ Asociatie non-profit inregistrata in Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor aflat la grefa judecătoriei în a cărei circumscripţie teritorială îşi are sediul si Cod de identificare Fiscala (Adm Financiara).
    Infiintata in 2010, fara activitate, cu acte contabile la zi, fara datorii, nu detine bunuri mobile sau imobile. Asociatia poate sa AVEA angajati SI voluntari.
    Scopul Asociaţiei non-profit
    §1. Prezenta Asociaţie este înfiinţată în scopul promovării aromaterapiei şi a altor metode ale medicinei alternative şi complementare, dar şi în scop de întrajutorare prin promovarea de proiecte cu caracter medical umanitar.

    §2. Scopul activităţilor Asociaţiei îl constituie:
    a) instruirea şi perfecţionarea cadrelor medicale şi a altor categorii profesionale în aromaterapie şi alte metode ale medicinei alternative şi complementare;
    b) promovarea extractelor vegetale ecologice;
    c) organizarea de cursuri în ştiinţe cognitive şi parapsihologice.
    d) Alt scop, care se poate adauga.

    Mentiune in actele statutare: atragere fonduri europene;

    a) promovarea extractelor vegetale aromate în ……şi în saloane de întreţinere corporală;
    b) ) activitati de formare profesionala, prin organizarea de cursuri de iniţiere şi perfecţionare în aromaterapie şi domenii conexe, în vederea formării de specialişti şi eliberarea de diplome, certificate, adeverinţe şi alte documente specifice care atestă absolvirea programelor de perfecţionare;
    c) organizarea de congrese, simpozioane, conferinţe, expoziţii….., la nivel naţional sau internaţional, în aromaterapie şi domenii conexe;
    d) acordarea de consultanţă persoanelor fizice şi juridice în aromaterapie şi domeniile conexe şi colaborarea similară cu asociaţii şi organizaţii profesionale prin încheierea de acorduri, protocoale sau alte documente;
    e) coordonarea de activităţi educative, culturale, medicale, umanitare;
    f) altele.

    Costuri – 1000 $/800 euro:

    Capital social de rambursat membrilor fondatori si ideea/continutul actelor statutare– 1900 lei
    Servicii de consultanta JURIDICA – Onorariu Avocat pentru modificare acte statutare – 1500 lei
    Contract de comodat sediu social – 150 lei

    Prestatie medicala

    Seviciile specializate sunt:
    1. Homeopatia
    2. Api-Fitoterapia
    3.Altele

    Seviciile medicale alopate de specialitate sunt:
    Psihoterapie

    Persoana de contact: Elena Sofronie
    – presedinte-fondator, antrenor si arbitru de fitness si culturism, formator instructori in domeniul educatie fizica si sport
    – consultant

    Tel: 0724.217.487; 0771.734.952 (13.00-22.00, l-d)

    Infiintata in 2010, fara activitate, cu acte contabile la zi, fara datorii, nu detine bunuri mobile sau imobile. Asociatia poate sa AVEA angajati SI voluntari.

    Scopul Asociaţiei non-profit

    §1. Prezenta Asociaţie este înfiinţată în scopul promovării aromaterapiei şi a altor metode ale medicinei alternative şi complementare, dar şi în scop de întrajutorare prin promovarea de proiecte cu caracter medical umanitar.

    §2. Scopul activităţilor Asociaţiei îl constituie:
    a) instruirea şi perfecţionarea cadrelor medicale şi a altor categorii profesionale în aromaterapie şi alte metode ale medicinei alternative şi complementare;
    b) promovarea extractelor vegetale ecologice;
    c) organizarea de cursuri în ştiinţe cognitive şi parapsihologice.
    d) Alt scop, care se poate adauga.

    Mentiune in actele statutare: atragere fonduri europene;

    a) promovarea extractelor vegetale aromate în ……şi în saloane de întreţinere corporală;
    b) ) activitati de formare profesionala, prin organizarea de cursuri de iniţiere şi perfecţionare în aromaterapie şi domenii conexe, în vederea formării de specialişti şi eliberarea de diplome, certificate, adeverinţe şi alte documente specifice care atestă absolvirea programelor de perfecţionare;
    c) organizarea de congrese, simpozioane, conferinţe, expoziţii….., la nivel naţional sau internaţional, în aromaterapie şi domenii conexe;
    d) acordarea de consultanţă persoanelor fizice şi juridice în aromaterapie şi domeniile conexe şi colaborarea similară cu asociaţii şi organizaţii profesionale prin încheierea de acorduri, protocoale sau alte documente;
    e) coordonarea de activităţi educative, culturale, medicale, umanitare;
    f) altele.

    Costuri – 1000 $/800 euro:

    Capital social de rambursat membrilor fondatori si ideea/continutul actelor statutare– 1900 lei
    Servicii de consultanta JURIDICA – Onorariu Avocat pentru modificare acte statutare – 1500 lei
    Contract de comodat sediu social – 150 lei

    Prestatie medicala

    Seviciile specializate sunt:
    1. Homeopatia
    2. Api-Fitoterapia
    3.Altele

    Seviciile medicale alopate de specialitate sunt:
    Psihoterapie

    Persoana de contact: Elena Sofronie
    – presedinte-fondator, antrenor si arbitru de fitness si culturism, formator instructori in domeniul educatie fizica si sport
    – consultant

    Tel: 0724.217.487; 0771.734.952 (13.00-22.00, l-d)

  2. stoea gabriela spune:

    Buna , un OnG poate primi 2% din venit si sponsorizari si de cetateni europeni?

  3. Ionescu spune:

    Daca doriti sa stiti unde au fost virati banii reprezentand 2% din impozit depuneti la registratura anaf a sectorului/orasului de care apartineti (unde ati depus declaratia 230) urmatoarea cerere in 2 exemplare (un exemplar ramane la dumneavoastara cu numarul si data inregistrarii cererii):

    Domnule Director,

    Subsemnatul, ……, identificat cu CNP: …….. cu domiciliul în ………., actionand prin reprezentat ales si sediu pentru comunicarea tuturor actelor de procedura la Cabinet de avocat…. cu sediul profesional in …. ., formulez prezenta:
    CERERE
    Prin care solicit eliberarea unui certificat din care sa reiasa: suma, data virarii si beneficiarul platilor, reprezentand 2 % din impozitul achitat in anii 2012, 2013 si 2014 conform declaratilor nr 230 pentru anii 2012, 2013 si 2014 inregistrate la Administratia Finantelor Publice sector ….

    Atasez prezentei urmatoarele copii ale documentelor ce fac dovada depunerii declaratiilor :
    – Nota inventar trimitere declaratie 230 an 2012 din data de …. (Nr trimitere corespondenta: VA….)
    – Factura nr……./….
    – Confirmare predare la destinatar a corespondentei cu nr: VA….
    – Nota inventar trimitere declaratie 230 an 2013 din data de….. (Nr trimitere: VA….)
    -………

    Nume Data:

    Am avut aceeasi problema si am descoperit ca au virat banii in alta parte 🙂

  4. Adelina Nita spune:

    Buna as vrea sa stiu pe ong sau virat bani pe Timisoara

  5. Alina spune:

    Buna seara! Am o intrebare pt. Dvs. – daca sotul beneficiaza de deducere la calculul impozitului pentru copil pot sa mai depun la gradinita formularul 230?? Multumesc!!

  6. Va rog sa ma lamuriti, daca in acest an, pensionarii militari sau civili pot directiona 2% din impozitul platit in 2015, catre o asociatie non profit, al caror membri sunt. Multumesc.

  7. Cucone Mihaela spune:

    Buna ziua a-și dori sa știu si eu când se virează bani in cont pentru declaratia230 pe anul fiscal 2014, deoarece nu au fost virați nici pana acum.

    1. 230 spune:

      Am aceiasi problema si eu. Am fost la finante sa intreb, cei de acolo imi ziceau ca se tot vireaza banii pt 230. Nu stiu ce sa cred, ma gandeam ca nu au inregistrat cererile sau alte probleme…inca mai astept sa intre.

  8. Alexandru Constantin spune:

    Noul Coid fiscal prevede dreptul pensionarilor de a dispune de 2% din impozitul de pensii, potrivit normelor legale.
    Cred că pentru această ctegorie de contribuabili ar fi nevoie de o reglementare specifică, av\nd în vedere că pensiile nu au legătură cu organele fiscale, aacestea fiind plătite direct de către casele de pensii locale și sectoriale (pentru pensiile militare).Cred că, în cazul pensionarilor militari, obligația de a apela la organul fiscal s-ar referi numai în situația că 2% din impozitul de pensii ar fi acordat unui beneficiar civil, caz în care casa sectorială respectivă ar trebui să trimită datele respective prin organul fiscal de care depinde beneficiarul. Pentru beneficiari militari, obligația de reținere și trimitere a sumelor colectate ar trebui să fie în sarcina caselor sectoriale de pensii. O astfel de procedură ar fi necesară și pentru faptul că pensiile militare de stat sunt plătite exclusiv de la Bugetul de stat, iar contribuțiile pentru pensie sunt vărsate direct la Bugetul de stat. S-ar asigura astfel și principiul de asigurării discreției privind această categorii de pensii. În această situație, 2% din impozitul pe pensia militară de de stat ar putea fi distribuit beneficiarilor lunar, având în vedere că pensiile nu au un cuantum variabil, ele putând fi modificare cel mult odată pe an,
    Vă mulțumesc

  9. Pal Erzsebet spune:

    In anul 2014 am realizat venituri din agricultura, dupa care am platit impozit pe baza normei de venit., deci nu am bligatia de a depune decl.200. Va rog sa-mi scrie cineva cum procedez la redirectionarea a celor 2 % din impozitul pe venit ?

  10. VIOREL spune:

    cum stabilesc locul de depunere….respectiv ” in localitatea unde lucreaza si plateste impozitele sau unde are domicilul conform cartii de identitate”

  11. Alina Iulia spune:

    Buna ziua! Se pot depune declaratiile 230 si 200 pentru un ONG in curs de infiintare? Mentionez ca suntem in stadiul obtinerii codului fiscal si procedura se va finaliza dupa data de 25 mai cand este ultima zi de depunere. Ce sanse avem sa nu pierdem declaratiile pentru 2014? Va multumesc anticipat!

  12. luminita ionescu spune:

    Daca am depus declaratia 230 pentru 2014 inainte de termen,respectiv 25.05.2015, ma pot razgandi? Adica pot anula acea declaratie si intocmi alta?

    Multumesc.

  13. LUPU OANA spune:

    buna ziua,

    cum pot sti daca am depus formularul cu 2%? l-am completat dar nu sunt sigura 100% ca l-am si depus?
    unde ar treb sa sun sa intreb acest lucru>?

    multumesc

  14. ilie spune:

    Cine cunoaste si aplica codul fiscal si tot ceea ce tine de codul fiscal este un expert deosebit.VREAU SA STIU DACA PENSIONARII POT REDICTIONA 2% DIN IMPOZITUL PE VENITUL NET ANUAL CATRE O ASOCIATIE ,FUNDATIE CU PERSONALITATE JURIDICA,NONPROFIT,DE UTILITATE PUBLICA.
    Multumesc pentru raspuns.

  15. Simona spune:

    Se pot directiona cei 2% catre o persoana cu gradul 2 de handicap?

  16. Elena spune:

    Buna seara,
    ptr formularele depuse anul trecut (2013), cand vor fi virati banii catre unitatea beneficiara ?
    Astept raspunsul dvs. cu deosebit interes.
    Multumesc.

  17. grama iuliana spune:

    buna ziua,

    va rog sa-mi spuneti in locul fisei fiscale care nu se mai intocmeste ce act trebuie anexat? valabil pentru veniturile din 2013

  18. grama iuliana spune:

    buna ziua,

    va rog sa-mi spuneti daca eu in calitate de membru fondator ong pot redirectiona acesti 2%, si daca strang aceste formulare semnate si cu anexe la care fisc le depun ? la cel de care apartin eu? adica unde se afla sediul ong (m.kogalniceanu cta) sau in Bucuresti unde-mi desfasor activitatea salariala si unde am si colectat aceste fise de la prieteni care la randul lor lucreaza in Bucuresti
    multumesc

  19. Laur spune:

    Si eu sunt interesat de informatia ceruta de Nicoleta. Cum putem verifica ca acei 2% au ajuns la destinatie? Cand am depus fornularul la Financiar nu mi s-a dat un numar de inregistrare pe motiv ca „nu se da”.

    1. Lore spune:

      Declarația 230 se înregistrează la organul fiscal de care aparțineți, adică se da număr de înregistrare. Pentru a verifica dacă declarația a fost înregistrata trebuie să mergeți la organul fiscal cu cartea de identitate, deoarece se verifica după CNP.

  20. Nicoleta spune:

    Buna ziua !
    Puteti va rog sa-mi spuneti cum pot afla/verifica daca suma ce revine din cei 2% din impozitul anual redirectionati de mine, a intrat in contul asociatiei pe care am ales-o.
    Va multumesc!

  21. lenuta spune:

    BUNA ZIUA
    INTREBARE: CEI CARE POT BENEFICIA DE PROCENTUL DE 2 DIN IMPOZITUL PE PROFIT SUNT SI CLUBURILE SPORTIVE (ECHIPELE DE FOTBAL)?
    MULTUMESC.

  22. viodiaconu spune:

    Persoanele fizice pot directiona 2% din venit catre alte persoane fizice,spre exemplu bolnavi?

  23. vasile badiu spune:

    Buna ziua . La aceasta ora exista cineva in ROMANIA banca ,organizatie care sa ajute somerii in demararea unei mici afaceri ? de vorbe, ghiduri ,programe si persoane care castiga bine dar care nu se implica este plin internetul.Mi-as dori sa aflu de la dvs ceva concret.

  24. marian miru spune:

    CUM POT ANULA SAU RENUNTA LA „DECLARATIA 200” MAI PRECIS LA CEI 2% DIN IMPOZIT? ADICA NU MAI VREAU SA II DONEZ, VREAU CA SI CUM NU AS FI COMPLETAT ACEST FORMULAR NICIODATA. MOTIVUL: MI S-A IMPUS DE COMPANIA UNDE LUCREZ ACEST FORMULAR SI VREAU SA-L ANULEZ SAU SA RENUNT LA CEI 2%.

    1. radu spune:

      probabil vb de declaratia/form 230. [f200 e pt venituri altele decat salariul ] cred ca se poate anula cu o declaratie/solicitare speciala/expresa la ANAF. teoretic ANAF e fericit cand are mai putine 2% in plata, raman mai multi bani la buget stat.
      sau alegeti dvs un ONG dupa plac, si vedeti la ANAF daca e posibil sa redirectati 2% catre acesta.

      cel mai bine consultati serviciul asistenta contribuabil de la ANAF. vezi site http://www.anaf.ro pt numere tel. exista si un nr. national parca…

      din pacate multi angajatori/ scoli exercita presiuni asupra angajatilor sau parintilor.

    2. VIOREL spune:

      este …ABUZ…si se anunta ANAF si Protectia consumatorului….CRED

    3. Codruta spune:

      Da’ de ce sa-i lasati la stat? Angajatorul a comis, intr-adevar, un abuz – dar parerea mea e sa lasati lucrurile asa iar la anul sa ii spuneti angajatorului ca deja ati donat la altii 😉
      Daca, totusi, doriti sa anulati, parerea mea e ca modul cel mai simplu (fara sa mai dati explicatii samd.) e sa depuneti inca o declaratie identica, insa in favoarea altei entitati. In felul acesta, ANAF le va anula automat pe amandoua 😉

  25. afrodita spune:

    buna seara.
    Imi puteti spune care este perioada in care statul vireaza sumele provenite din 2 %..
    ma refer la formularele depuse anul trecut pana in mai?
    multumesc.

  26. marian dragne spune:

    ptr.anul 2013 cind se inregistreaza urmatoarele cereri de donatie?si daca se poate ptr fundatie culturala?multumesc

    1. Finantare.ro spune:

      Buna ziua,

      Nu stim data cu certitudine, insa va fi undeva prin primavara: martie-mai.

      Numai bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.