Laufer: Legea parteneriatului public-privat are o forma ideala; speram sa fie implementata in octombrie

imageResize-6.jpg

Legea parteneriatului public-privat ar putea fi implementata in luna octombrie, proiectul avand in acest moment o forma ideala, dupa o ampla dezbatere publica, a declarat, miercuri, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Ilan Laufer.

„Am scos legea in dezbatere publica in urma cu o luna si ceva, dorim sa avem o dezbatere publica ampla pe aceasta tema. Au participat institutii de prestigiu mondial, de la Banca Mondiala, Banca Europeana pentru Dezvoltare, INS, reprezentantii AmCham (Camera de Comert Americana — n. r.), reprezentantii institutiilor statului roman, toti specialistii, inclusiv mediul academic roman a participat la acest lucru”, a spus Laufer, la Antena 3.

Potrivit acestuia, proiectul de act normativ ar putea fi prezentat in Guvern la finele acestei saptamani.

„In clipa asta, legea are o forma ideala, inclusiv normele de aplicare. Am cerut si colegilor din grupul de lucru si din minister ca pana la finalul acestei saptamani sa reusim, dupa dezbaterea publica, sa ajungem la un consens si pe textul de lege, si pe norme, sa le prezint premierului si premierul sa decida daca forma finala pe care o prezentam noi este ok sau daca se mai doreste anumite clarificari si sper ca in luna octombrie parteneriatul public-privat sa fie implementat. Este un mare, mare pas inainte si pentru autoritatile locale, si pentru autoritatile centrale”, a adaugat Laufer.

Proiectul legii parteneriatului public-privat a fost dezbatut in Guvern in prima lectura la inceputul lunii august.

„Grupul de lucru a elaborat pachetul legislativ privind parteneriatul public — privat, constand in proiectul de modificare a Legii 233 din 2016 privind parteneriatul public — privat si proiectul de norme metodologice. Prin modificarile pe care le-am adus legii vom putea implementa atat proiecte semnificative cu aprobarea Guvernului, urmand sa stabilim un prag pentru acestea, cat si proiecte de dimensiuni medii si mici, care nu vor avea nevoie de aprobarea Guvernului si vor putea fi implementate la nivel judetean sau local”, a precizat Laufer, la acea data, in sedinta Executivului.

El a dat si cateva exemple de proiecte de acest fel: „in zona de infrastructura de transport: drumuri, cai ferate, aeroporturi, poduri, cai navigabile, parcari, poduri si tunele; in domeniul telecomunicatiilor: telefonie, internet si broadband. Utilitati: centrale electrice, statii de apa, de filtrare, deseuri, infrastructura de interes public, scoli, universitati, inclusiv penitenciare. in domeniul sanatatii: spitale, policlinici, unitati de primiri-urgenta si cladiri administrative, primarii, consilii judetene si asa mai departe. Modificarea si simplificarea legislatiei privind parteneriatul public — privat este una dintre masurile prevazute in programul de guvernare. Implementarea acestei masuri va contribui la intarirea colaborarii intre stat si mediul privat”.

Sursa: AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top