Ministrul dezvoltarii: Am imbunatatit rata de absorbtie a fondurilor europene cu aproape 2,5%

cristian-petrescu.jpg

Ministrul dezvoltarii regionale si turismului, Cristian Petrescu, a declarat, in cadrul unei conferinte de presa despre bilantul a 87 de zile de mandat, ca, in aceasta perioada, a imbunatatit rata de absorbtie a fondurilor europene accesate prin Programul Operational Regional – Regio cu aproape 2,5%.

In prezent, rata de absorbtie este de 13,96%, Programul Operational Regional, derulat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), ocupand primul loc in ceea ce priveste absorbtia fondurilor europene structurale si de coeziune intre toate programele operationale din Romania.

In cele 87 de zile de mandat, prin acest program, au fost semnate 175 de contracte de finantare, in valoare totala de 1,14 miliarde de lei, si s-au efectuat plati catre beneficiari in valoare de 469 de milioane de lei.

Ministrul Cristian Petrescu a anuntat ca MDRT a trimis Comisiei Europene noua versiune imbunatatita a Schemei de eficienta energetica pentru cladirile de locuit, prin care sa se poata accesa fonduri europene pentru realizarea de lucrari de reabilitare termica.

Ministrul Cristian Petrescu spune ca datele bilantului arata ca si-a indeplinit cele trei promisiuni pe care le-a facut la preluarea mandatului. “Au fost 87 de zile de munca intensa pentru mine, dar si pentru colegii din Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si din institutiile pe care le coordonam. Am cuprins in 8 pagini doar enumerarea activitatilor pe care acest minister le-a realizat in aceste mai putin de trei luni. Este o munca incredibila. M-am angajat, la inceputul mandatului, sa creez locuri de munca, sa dezvolt cat mai mult, prin proiectele pe care le semnez, conditiile de viata ale cat mai multor comunitati locale si sa-mi aduc contributia la imbunatatirea ratei de absorbtie a fondurilor europene. Ministerul si institutiile pe care le coordoneaza deruleaza direct sau finanteaza mii de lucrari in intreaga tara, ceea ce inseamna locuri de munca, pe de o parte, si cresterea nivelului de trai al locuitorilor acelor comunitati, pe de alta parte. Cresterea ratei de absorbtie prin Programul Operational Regional este si ea o realitate, in cele 87 de zile de la inceputul mandatului meu, rata de absortie a crescut cu aproape 2,5%. Pot spune, astfel, cu cifrele in mana, ca am reusit ceea ce mi-am propus si am reusit intr-un timp foarte scurt“, a declarat ministrul Cristian Petrescu.

Sursa: MDRT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.