Prima sesiune a Programului RICAP pentru antreprenorii care dezvolta tehnologii inovative

RICAP.jpg

RICAPAntreprenorii romani care dezvolta tehnologii inovative si se confrunta cu provocari precum lipsa accesului la capital, a informatiilor despre piata si a conexiunilor la retele globale in vederea comercializarii se pot inscrie, pana pe 15 noiembrie 2013, in programul RICAP (Romanian Innovation Commercialization Assistance Program).

Programul RICAP isi propune sa conecteze 15 antreprenori romani la piata globala, oferindu-le posibilitatea de a-si dezvolta capacitatea de comercializare, un program de training si mentorat cu experti din SUA si din Romania, precum si acces la o retea globala de potentiali parteneri si investitori.

RICAP este rezultatul unui parteneriat intre Centrul Roman pentru Inovatie in Dezvoltare Locala (CRIDL) si Institutul american Larta. Programul este finantat de Romanian-American Foundation (RAF) si implementat cu sprijinul GEA Strategy & Consulting.

Programul este construit pe metodologia dezvoltata de Larta si implementata cu succes de 20 de ani in 17 tari, sustinand 3.500 de inovatori sa isi atinga obiectivele de comercializare.

Pentru popularizarea acestui program vor fi organizate evenimentele RICAP Innovation Info, ce vor avea loc la Bucuresti, Cluj si Iasi in perioada 22-25 octombrie 2013.

Desfasurarea programului

Fiecare antreprenor participant va fi conectat cu un advisor din reteaua Larta si cu un mentor local.

Impreuna, vor stabili un program de mentorat, desfasurat pe toata perioada programului in cadrul unor sesiuni private, in care vor identifica si aborda provocarile companiei. Se vor concentra pe aspectele critice ale comercializarii si vor dezvolta o strategie de comercializare.

Pentru a da startul angajamentului, toti antreprenorii vor participa la un workshop in comercializare. Acest eveniment se va desfasura la Bucuresti pe parcursul a doua zile. Vor avea loc traininguri pe tema comercializarii, precum si discutii cu advisorii Larta, mentorii locali si echipele Larta si CRIDL.

Programul de mentorat va fi completat de o serie de webinarii in comercializare tinute de experti din reteaua Larta pe intreaga durata a programului. In plus, in cadrul saloanelor specifice industriei, participantii vor putea interactiona cu membri ai Industry Advisory Board-ului Larta, inclusiv companii din Fortune 1000.

In cadrul unor sesiuni de feedback, companiile considerate „pregatite pentru piata” vor avea ocazia de a-si testa si valida strategiile de comercializare si de a lega parteneriate cu antreprenori si potentiali finantatori din reteaua globala a Larta.

O parte dintre acestea vor participa la intalniri organizate in SUA, unde isi vor putea prezenta tehnologiile unor posibili parteneri.

Comunicarea in cadrul programului se va face in limba engleza, avand in vedere expunerea internationala si faptul ca programul de mentorat se tine cu experti din SUA.

Transportul local si cazarea necesare pentru participarea la Workshop-ul in comercializare ce va avea loc in Bucuresti nu sunt acoperite de program.

Toata informatia circulata in cadrul programului este confidentiala. Participantii, mentorii locali, consilierii si membrii echipei programului vor semna acorduri de confidentialitate.

Pentru companiile care vor avea intalniri in SUA, RICAP va acoperi biletele de avion si cazarea, insa transportul local nu va fi inclus.

Solicitanti eligibili

Sunt invitati sa aplice la RICAP antreprenorii si cercetatorii romani, care vor sa dezvolte capacitatea de comercializare a tehnologiilor lor inovatoare.

Grupul tinta este format din inovatori in tehnologie care au potential de comercializare. Acestia pot proveni din orice domeniu de activitate, inclusiv IT&C, mecanica, mecatronica, tehnologii agricole si horticole, bio-tehnologii, etc.

In cadrul procesului de aplicare, cei interesati trebuie sa demonstreze faptul ca tehnologia dezvoltata de ei abordeaza o nevoie sau o problema resimtita de utilizatorii ei. Poate fi vorba de un mod diferit de a rezolva o anumita problema, de un nou mod de a face ceva obisnuit, insa care aduce o plus valoare masurabila sau de un element care, in combinatie cu un produs sau serviciu existent, creeaza ceva nou, ce aduce plus valoare.

Programul se adreseaza intreprinderilor mici si mijlocii – atat start-up-uri cat si firme cu experienta mai lunga. Cercetatorii cu interes antreprenorial pot aplica la program atata timp cat deschid o afacere inainte de termenul de aplicare.

Depunerea candidaturilor

Cei interesati se pot inscrie online, completand acest formular pana pe 15 noiembrie 2013.

Pentru informatii suplimentare, luati legatura cu Paula Apreutesei, Program Director la Fundatia Romano-Americana: [email protected], Tel: (+4) 0312 261 223 sau Livia Radulescu, Program Manager CRIDL: [email protected], Tel: (+4) 031 805 35 88.

Mai multe informatii gasiti pe pagina oficiala a programului RICAP.

Selectia proiectelor

Selectia celor 15 companii va fi realizata de o echipa de experti din SUA si din Romania si va urmari natura inovatoare a tehnologiei propuse, potentialul si obiectivele acesteia de comercializare pe piata.

Document anexat:

Ghidul solicitantului (PDF, En)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top