PNDR: Se depun cererile de finantare pentru SubMasura 6.3 – Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici

ferma-mica.jpg

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) primeste cereri pentru finantarea proiectelor de investitii in cadrul primei sesiuni de depunere a proiectelor prin intermediul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020), pentru anul 2017 pentru pentru SubMasura 6.3 – Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici.

Status: Inactiv
Depunere pana la: 31 august 2017
Suma maxima: 100.000.000 euro

Scopul investitiilor sprijinite in cadrul acestei submasuri este sprijinirea investitiilor pentru cresterea competitivitatii exploatatilor agricole prin dotarea cu utilaje si echipamente performante in raport cu structura agricola actuala, precum si investitiile pentru modernizarea fermei (in special cele de dimensiuni medii si asocieri de ferme mici si medii) si imbunatatirea calitatii activelor fixe.

Alocarea bugetara disponibila aferenta Submasurii 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici” este de 100 milioane de euro pentru acest an, din care 21 milioane de euro pentru zona montana. Intensitatea sprijinului pentru aceasta submasura este de 100%.

Obiectivele submasurii 6.3:

• Imbunatatirea managementului exploatatiei agricole;
• Orientarea spre piata a exploatatiilor agricole de mici dimensiuni;

Beneficiarii eligibli sunt fermierii care au drept de proprietate si /sau drept de folosinta pentru o exploatatie agricola, care sunt persoane fizice inregistrate sau autorizate sau au un SRL si care respecta incadrarea in categoria microintreprinderi sau intreprinderi mici.

Investitii eligibile: Sprijinul va fi utilizat pentru realizarea Planului de Afaceri (PA) si activitatea economica desfasurata de beneficiar. Cheltuielile propuse in PA, inclusiv capitalul de lucru si activitatile relevante pentru implementarea corecta a planului aprobat pot fi eligibile, indiferent de natura acestora.

Planul de Afaceri trebuie sa contina prezentarea situatiei initiale a exploatatiei, prezentarea etapelor si a obiectivelor propuse, prezentarea detaliata a actiunilor.

Valoarea sprijinului: 15.000 euro pentru o exploatatie agricola:
• se acorda in doua transe astfel::
– 75% din cuantumul sprijinului la primirea deciziei de finantare;
– 25% din cuantumul sprijinului in maximum 3 ani de la primirea deciziei de finantare;
• se va acorda pe o perioada de 3/ 5* ani (*perioada de 5 ani se aplica doar pentru sectorul pomicol).

Solicitarile de finantare prin sM 6.3 se depun in format tiparit si electronic la sediile Oficiilor Judetene ale AFIR in zilele lucratoare ale saptamanii in intervalul orar 09:00 – 14:00 si in ultima zi a sesiunii (31 octombrie 2016) in intervalul orar 09:00 – 16:00.

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Website-ul programului

Ghidul solicitantului

Anexe

Finantator: Uniunea Europeana
Sursa: AFIR

[caseta-final-fise]

3 thoughts on “PNDR: Se depun cererile de finantare pentru SubMasura 6.3 – Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”

  1. Marchis ioan spune:

    Buna ziua,as vrea sa știu dacă ma încadrez in sub măsura 6.3 pt obținerea de fonduri pt o infinitate de plantatie și afini pe 1.0 ha!

  2. adAm. aurora spune:

    Bună ziua pentru accesarea fondurilor europene pentru albine când se dau drumul la dosare

  3. Adam. Aurora spune:

    Bună ziua eu pt stupină albine măsura 6.3 se poate face actele sunt persoană fizică ce trebuie să fac când se depun dosarele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.