Primaria Municipiului Iasi a prezentat strategia locala in domeniul reabilitarii termice

Iasi, reabilitare termica, apartamente, fonduri, strategii

360 milioane lei vor fi alocati de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei, in anul 2009, pentru programul de reabilitare termica a cladirilor, la nivel national.

La Iasi, acest proces a fost demarat, prin initiative private, acum cativa ani, din 2009 autoritatile locale anuntand ca vor sprijini costurile de reabilitare pentru apartamentele locuite de persoane cu venituri mici.

Mihai Chirica, directorul tehnic al primariei, a aratat ca, in Programul multi-anual de reabilitare termica, sprijinit din surse centrale si locale, pot putea fi incluse, teoretic, aproape 90% din blocurile existente in Iasi, construite intre 1950 si 1990.

Pentru anul 2009 este prevazuta demararea lucrarilor de reabilitare termica la 13 blocuri din municipiu.

Programul demarat la nivel national de de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei prevede asigurarea de fonduri de la buget astfel incat asociatia de locatari va plati 20% din costul total al lucrarilor de reabilitare; restul de 80% va fi asigurat de la bugetul de stat si cel local.

80% din costul reabilitarii termice va fi asigurat astfel: 50% de la bugetul de stat, prin Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei, in limita fondurilor aprobate anual pentru Programul de reabilitare termica; 30% de la bugetul local, in limita fondurilor aprobate anual pentru Programul de reabilitare termica.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.