Cooperare romana-italiana pentru integrarea pe piata muncii a persoanelor traficate

cooperare romana-italiana, FSE, proiect, beneficiari, persoane traficante

Durata proiectului este de trei ani. De implementarea lui se ocupa Centrul Parteneriat pentru Egalitate, Federatia Filantropia si cinci organizatii din Italia. Urmeaza sa se organizeze evenimente transnationale precum seminarii, vizite de studiu, internship-uri, intalniri regionale. De asemenea, va fi creata o Comunitate de practica (CoP) pentru actorii din domeniul integrarii persoanelor traficate pe piata muncii.

Obiectiv

Proiectul isi propune sa dezvolte capacitatea actorilor-cheie in domeniul prevenirii si combaterii traficului de persoane si al integrarii persoanelor traficate pe piata muncii. In cadrul acestuia se vor desfasura 16 seminarii dintre care opt in Romania si opt in Italia, la fiecare urmand sa fie prezenti 30 de reprezentanti ai ONG-urilor si institutiilor publice.

Scopul seminariilor este sa ofere informatii privind situatia traficului si integrarii pe piata muncii in cele doua tari, sa creasca nivelul de expertiza, sa faciliteze proiectele in parteneriat intre Romania si Italia. Proiectul va avea peste 240 de beneficiari profesionisti care la final vor lucra cu persoanele traficate.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *