142 de milioane de euro pentru investitii in surse de apa, statii de tratare a apei, retele de apa si sisteme de colectare si epurare a apei uzate pentru Iasi

Iasi, investitii, sisteme de apa, POS Mediu, contract, finantare

Protocolul privind „Extinderea si reabilitarea sistemelor de apa si apa uzata in judetul Iasi” in valoare de 142 de milioane de euro reprezinta unul dintre cele mai mari proiecte pe mediu din tara a declarat ministrul László Borbély dupa semnarea documentelor, subliniind ca este al optulea contract major semnat in cadrul ministerului.

Prin proiectul „Extinderea si reabilitarea sistemelor de apa si apa uzata in judetul Iasi”, 814.000 de locuitori din orasele Iasi, Harlau, Targu Frumos si Podu Iloaiei, precum si comunele Holboca, Tomesti, Barnova, Ciurea, Miroslava, Scobinti si Ion Neculce vor beneficia de investitii in surse de apa, statii de tratare a apei, retele de apa si sisteme de colectare si epurare a apei uzate. Perioada de implementare a proiectului este 2010 – 2013.

In ceea ce priveste proiectul „Managementul Integrat al Deseurilor in Iasi” acesta este in faza finala de pregatire a aplicatiei de finantare. In vederea asigurarii sumelor necesare realizarii tuturor componentelor de investitii s-a stabilit integrarea proiectului derulat prin Conventie in cadrul celui finantat din POS Mediu.

Din Fondul European de Coeziune in municipiul Iasi este in curs de implementare si proiectul „Reabilitarea sistemului de termoficare in municipiul Iasi in vederea conformarii cu standardele de mediu privind emisiile in atmosfera si pentru cresterea eficientei energetice in alimentarea cu caldura urbana”.

Sursa: Ministerul Mediului si Padurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.