Finantari de 1.000 de dolari pentru elevii care dezvolta proiecte comunitare

Procter & Gamble, prin programul de Educatie Civica P & G “Invata sa schimbi lumea”, va finanta cu 10.000 de dolari proiectele initiate si dezvoltate de elevii de clasa a VI-a si a VII-a si care au ca scop solutionarea unor probleme comunitare. Elevii vor invata, cu ajutorul profesorilor si al angajatilor companiei, sa scrie si sa dezvolte proiecte.

Programul se desfasoara in trei etape. Pe parcursul primelor doua etape, desfasurate in perioada noiembrie 2006 – ianuarie 2007, profesorii si elevii au participat la seminarii sustinute de angajatii companiei. Seminariile s-au concetrat pe problematica managementului proiectelor (elaborarea si gestionarea proiectului, elaborarea bugetului). In cea de-a treia etapa, elevii, asistati de profesori, identifica o problema sociala si elaboreaza proiectele. Proiectele pot fi depuse pana in data de 19 februarie si vor fi dezvoltate pe parcursul lunilor martie-aprilie.

Programul dezvoltat de compania Procter & Gamble incearca sa dezvolte spiritul civic al copiilor, prin stimularea implicarii in solutionarea problemelor care apar la nivelul comunitatii si invata scolile sa elaboreze proiecte si atraga, astfel fonduri.

Proiectul “Invata sa schimbi lumea” a fost lansat in anul 2002 si se afla la cea de-a cincea editie. Pentru editia 2006-2007, compania a incheiat un parteneriat cu Ministerul Educatiei si Cercetarii.

Programul de Eductie Civica a oferit notiuni de educatie civica unui numar de 17.8000 de elevi, din 104 scoli, din municipiul Bucuresti si din tara. Elevii au elaborat 190 de proiecte, iar 39 dintre acestea au fost dezvoltate ulterior.

Sursa: Bank News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.