Subventie de 3.700 euro la achizitia de automobile electrice

automobile electrice

Acesta a precizat ca persoanele fizice sau juridice care participa la Programul de casare a masinilor uzate „Rabla” vor primi patru tichete valorice la cumpararea unui automobil electric, respectiv doua bonuri valorice pentru achizitionarea unui automobil hibrid. Prevederile au fost incluse intr-o ordonanta de urgenta aprobata in sedinta Guvernului.

Ministrul Mediului a aratat ca atit pentru participantii la Programul Rabla care cumpara astfel de automobile, cit si pentru cumparatorii directi de masini electirce si hibride, subventia va fi decontata intre producator si Fondul de Mediu.

Borbley a aratat totodata ca Guvernul va subventiona, din Fondul de Mediu, infrastructura necesara automobilelor electrice sau hibride, respectiv incarcatoarele necesare pentru automobilul electric. In prezent exista doua tipuri de astfel de incarcatoare, dintre care primul costa in jur de 500 euro si incarca un automobil in 6-8 ore, iar al doilea costa in jur de 7.000 euro si incarca o baterie de automobil in 30 de minute, ambele asigurind o autonomie de circa 160 kilometri, a spus ministrul.

„Guvernul va trebui sa ii sprijine pe cei care doresc sa devina parteneri in astfel de investitii, companii, mall-uri, care doresc sa amplaseze astfel de incarcatoare in parcari, iar in perioada urmatoare vom demara proiecte pilot, prin intermediul Fondului de Mediu”, a afirmat Borbely.

Acesta a mai aratat ca, potrivit obiectivelor asumate de Comisia Europeana in Cartea Alba a Transporturilor, toate statele membre trebuie sa reduca la jumatate, pina in 2030, numarul automobilelor care functioneaza pe baza de combustibili clasici, benzina si motorina, iar, pina in 2050, toate orasele mari nu vor mai permite circulatia acestor automobile.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.