MMGA pregateste proiecte in valoare de 311 milioane euro pentru anul 2007

Bugetul alocat Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor, pentru anul 2007, este de 1.646 milioane RON. Principala sursa, Bugetul de stat, contribuie cu 1.279 milioane lei, adica 78% din total.

Creditele externe atrase de Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor se vor ridica, in 2007, la valoarea de 230 de milioane lei. Ponderea creditelor externe in buget este de 14%.

Fondurile externe nerambursabile contribuie cu 137 milioane lei, respectiv 8 % din bugetul consolidat al MMGA.

Cat priveste fondurile post-aderare, pentru anul 2007, se estimeaza sa fie contractate proiecte in valoare de 311 milioane euro, din care 90 milioane din Fondul European de Dezvoltare Regionala si 221 milioane din Fondul de Coeziune.

Din bugetul total se va aloca suma de 924 milioane lei activitatilor legate de gospodarirea apelor. Proiectele prevazute in acest domeniu vizeaza in principal lucrari hidrotehnice de aparare impotriva inundatiilor.

Domeniului protectiei mediului (incluzand actiuni pentru conservarea naturii, biodiversitate, managementul deseurilor, calitatea aerului) ii va fi alocata suma de 629 milioane lei.

Printre proiectele care vor fi finantate din aceasta suma se regasesc: gestionarea deseurilor pentru municipiul Iasi, judetele Satu Mare si Sibiu, infrastructura pentru alimentarea cu apa si managementul apelor uzate in bazinul Crisului sau in municipiul Ploiesti, dar si reabilitarea zonelor fierbinti Zlatna si Copsa Mica.

MMGA va beneficia in 2007 de finantari pentru proiecte de infrastructura din partea Fondului de Dezvoltare, gestionat de Ministerul Finantelor Publice.
Acest Fond va fi operabil incepand cu 1 ianuarie 2007, banii provenind in principal din privatizari, printre beneficiari numarandu-se Ministerul Transporturilor, al Mediului si al Administratiei si Internelor.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top