Iasiul – fara buget in 2008

Proiectul de hotarare privind bugetul pe 2008 al municipalitatii iesene – dupa parerea consilierilor din opozitie, special croit pentru un an electoral – a fost votat cu doua voturi peste minimum de 14.

Consilierii PSD, PD-L si PNL s-au contrat pe seama celor 8.000 miliarde lei vechi, cel mai mare buget postdecembrist, croit – in opinia consilierilor din opozitie – nerealist. „Este o inginerie de joasa speta sa pui in buget ceea ce romanul spune: pune oala la foc ca stiu un iepure intr-un loc. Nu poti sa minti ca bugetul este de atatea mii de miliarde cand nu le ai, sa pui bani europeni pe care nu-i ai”, a afirmat Dumitru Oprea, lider local PD-L, europarlamentar candidat la sefia Primariei Iasi.

Oprea s-a minunat ca s-au alocat 3% (circa 4 milioane euro) pentru rambursarea dobanzilor si a comisioanelor uriasului imprumut acordat Iasiului de Dexia, de 5 ori mai mult decat pentru Sanatate, in conditiile in care buna parte din prima transa a creditului – 1.000 miliarde lei vechi – ar fi fost deturnata „pentru lucrari electorale”, dupa cum a afirmat celalalt lider local PD-L Dan Carlan.

„Din bun-simt elementar, am solicitat ca Sanatatea sa primeasca macar cat primeste fotbalul”, a conchis Oprea. 65 miliarde lei vechi vor fi virati in 2008 Fundatiei Sportului Iesean, comparativ cu 22 miliarde Rol pentru Sanatate, careia i s-a rezervat un procent umilitor de 0,65%, in vreme ce autoritatile locale au de primit 9 procente.

„Anexa 3 de la creditul Dexia, care prevede obiective clare de investitie, a disparut, de aceea nu s-au emis obligatiunile municipale. In buget sunt prinse 130 milioane Ron fonduri nerambursabile, la care nu s-au depus proiecte. Gheorghe Nichita stie ca mai are 3 luni ca primar si face o constructie bugetara pe care masina de vot PSD o aproba, sa dea toate tunurile pana pleaca din Primarie”, a mai spus Carlan.

In plenul sedintei ordinare, consilierii PD-L au schimbat injurii cu omologii din PSD, au lansat atacuri la persoana si s-au amenintat cu instanta pentru calomnii. Maniosi ca bugetul a trecut datorita majoritatii PSD, consilierii din Opozitie au amenintat ca vor ataca proiectul de hotarare in contencios administrativ. In timp ce consilierii faceau circ in Palatul Roznovanu, pe arterele Iasiul se lucra de zor la peticirea gropilor pe sosele nu demult acoperite cu traverse asfaltice, gropi preconizate a fi infundate pana la primul tur de scrutin local.

Sursa: Gandul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top