Fonduri pentru imbunatatirea infrastructurii serviciilor de sanatate – seminarii de informare

Aproape 20 milioane euro pot fi accesati la nivelul Regiunii Centru, in urma lansarii domeniului de interventie 3.1, destinat dezvoltarii infrastructurii serviciilor de sanatate, din Axa prioritara 3 a Programului Operational Regional “Regio” 2007-2013. Pentru a informa potentialii aplicanti ai acestui domeniu major de interventie, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru, ca Organism Intermediar pentru POR la nivelul regiunii noastre, organizeaza doua sesiuni de Lansare regionala a cererilor de proiecte in cadrul Axei prioritare 3 a POR 2007-2013, domeniul major de interventie 3.1 – Reabilitarea/modernizarea/echiparea infrastructurii serviciilor de sanatate.

In data de 22 ianuarie 2008, Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor a lansat cererea de proiecte in cadrul axei prioritare 3, domeniul major de interventie 3.1 al POR. Incepand cu aceasta data potentialii aplicanti pot depune proiecte la sediul ADR Centru.

Toti cei ce doresc sa aplice pentru aceste fonduri, pot depune proiectele la sediul ADR Centru, pana la epuizarea fondurilor. Proiectele finantate pe domeniul 3.1 se vor adresa operatiunilor de modernizare si echipare a spitalelor judetene precum si de modernizare, dezvoltare si echipare a ambulatoriilor. Beneficiarii eligibili sunt unitatile administrativ-teritoriale (autoritati ale administratiei publice locale), Asociatii pentru Dezvoltare Intercomunitara constituite conform prevederilor Legii nr. 215/2001, cu modificarile ulterioare si parteneriate intre unitati-administrativ teritoriale (autoritati ale administratiei publice locale). Fondurile disponibile la nivelul Regiunii Centru pentru domeniul 3.1 sunt de 18.91 milioane euro.

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru ca Organism Intermediar pentru POR la nivelul Regiunii Centru, a informat potentialii aplicanti ai acestor doua domenii majore de interventie privind lansarea acestora si activitatile eligibile si organizeaza doua seminarii de lansare regionala a acestui domeniu major de interventie, in data de
14 februarie 2008 la Alba Iulia, pentru potentialii beneficiari din judetele Alba, Mures si Sibiu, si in data de 15 februarie 2008, la Sfantu Gheorghe, judetul Covasna, pentru judetele Brasov, Covasna si Harghita.

Obiectivul acestor lansari regionale de cereri de proiecte il constituie pregatirea potentialilor aplicanti ai domeniului major de interventie 3.1 al POR de la nivelul Regiunii Centru in vederea accesarii cu succes a fondurilor disponibile prin aceasta axa si prezentarea Ghidului solicitantului. Grupul tinta vizat de ADR Centru este reprezentat de potentialii aplicanti ai domeniul major de interventie 3.1 al POR, respectiv consiliile judetene, autoritatile locale din mediul urban – in total 6 consilii judetene si 57 de municipii si orase, care pot colabora cu directiile judetene de sanatate publica si cu spitalele.

“Desi sunt fonduri relativ reduse, la nivelul regiunii noastre, pentru acest domeniu, totusi, prin repartizarea echilibrata a acestora se urmareste demararea procesului de imbunatatire a calitatii infrastructurii serviciilor de asistenta medicala. La fel ca si in celelalte tari ale Uniunii Europene si la nivelul Regiunii Centru serviciile de sanatate trebuie sa reactioneze prompt si rapid in sprijinul celor care au nevoie. Nu in ultimul rand, proiectele propuse trebuie concepute astfel incat sa ofere acces egal la sanatate si servicii medicale de calitate tuturor cetatenilor”, a declarat Simion Cretu, director general ADR Centru.

Lansarea regionala a cererilor de proiecte in cadrul Axei prioritare 3 a Programului “Regio” 2007-2013, domeniul major de interventie 3.1 – Reabilitarea/modernizarea/echiparea infrastructurii serviciilor de sanatate, va avea loc in sala de sedinte a Hotelului Parc din Alba Iulia, incepand cu ora 10:00, in data de 14 februarie 2008 si in Sala mare de sedinte a CJ Covasna, din municipiul Sfantu Gheorghe, incepand de la ora 10:00, in data de
15 februarie 2008.

Presa este invitata sa participe la aceste manifestari, pentru a asigura informarea corecta a publicului larg cu privire la acest domeniu de interes.

Pentru mai multe detalii:

Biroului de informare POR al ADR Centru

Tel 0258818616 int. 281,282.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.