„Legea mamelor” – pentru femeile cu activitati independente

subventii, crestere copii, Guvern, Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse

Femeile care obtin venituri din salarii, activitati independente si agricole vor primi indemnizatie egala cu 85% din media veniturilor din ultimul an, dar nu mai putin de 600 de lei. Mamicile care au venituri impozitate mai mult de 12 luni vor primi indemnizatia de crestere a copilului marita.

Codul Fiscal include in categoria profesii libere activitatile medicale, avocatii, notarii, auditorii financiari, arhitectii, consultantii fiscali, consultantii de plasament in valori mobiliare si orice alte profesii independente, desfasurate legal. De asemenea vor beneficia de aceasta indemnizatie si parintii cu venituri obtinute din brevete de inventie, desene sau modele, mostre, marci de fabrica si de comert. Femeile avocat, notar, arhitect sau consultant beneficiaza de majorarea indemnizatiei pentru cresterea copilului.

Potrivit reprezentantilor Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse, legea conform carei se majoreaza indemnizatia va intra in vigoare incepand de la 1 ianuarie 2009. In Romania nu exista prea multe mame in plata (circa 185.000) si numai 20% dintre femeile salariate au lefuri peste 1.100 de lei.

Sursa: Redactia Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *