Sprijin financiar pentru agricultori, acordat din bugetul pe acest an

subventie, agricultura, Guvern, Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii

Pentru activitatile realizate in perioada noiembrie – decembrie 2008 din bugetul pe anul in curs, in conditiile in care legea bugetului de stat pe 2009 nu a fost inca adoptata, producatorii agricoli din sectoarele vegetal, zootehnic, al imbunatatirilor funciare si al organizarii si sistematizarii teritoriului vor primi sprijin financiar.

Prin actul normativ se introduce posibilitatea ca producatorii agricoli sa beneficieze de sprijin financiar din fondurile cu aceasta destinatie pe anul urmator alocate de la bugetul pe anul in curs, in cazul in care legea bugetului de stat pentru anul care urmeaza nu a fost adoptata pana la data de 10 noiembrie.

Masura a fost necesara ca urmare a faptului ca, in conditiile neadoptarii Legii bugetului de stat pe 2009, producatorii agricoli nu ar fi primit sprijin financiar de la stat pentru activitatile specifice din noiembrie – decembrie 2008, sumele necesare fiind prevazute in proiectul de buget al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pentru 2009. Neacordarea la timp sau pierderea subventiilor de stat de catre producatorii agricoli ar afecta functionarea exploatatiilor agricole.

Sursa: Guvernul Romaniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *