12 decembrie 2008 – termenul-limita pentru cererile de sprijin financiar in agricultura ecologica

subventie, agricultura ecologica, Guvern, Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii

Ministerul Agriculturii a elaborat si aprobat metodologia de aplicare a HG 1195/2008, privind acordarea de sprijin financiar in agricultura ecologica.

Sunt eligibili pentru acordarea de sprijin financiar producatorii agricoli persoane fizice si juridice active in productia primara de produse agricole apartinand sectorului legume-fructe si sectorului agricultura ecologica.

HG 1195/2008 prevede sustinerea de la buget a 50% din contravaloarea taxei de inspectie si certificare platita de producator, cu precizarea ca sprijinul maxim acordat este de 900 lei.

De asemenea, se acorda subventii pentru perioada de conversie: 425 lei/hectar pentru culturile vegetale, pasuni si fanete permanente si 700 lei/hectar pentru vita-de-vie si livezi. Pentru apicultori se acorda 75 lei/familia de albine certificata.

Evidenta sprijinului financiar acordat in baza prevederilor prezentei hotarari se pastreaza la directiile pentru agricultura si dezvoltare rurala judetene si a municipiului Bucuresti pe o perioada de 10 ani fiscali de la data la care a fost acordat ajutorul.

Sursa: Redactia Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *