​Petre Daea face apel la fermieri sa depuna cereri pentru obtinerea de subventii agricole pana marti

2-petre-daea-mfax.jpg

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a facut duminica un apel catre toti fermierii din tara sa depuna, pana cel tarziu marti seara, cereri pentru subventiile agricole pentru anul in curs.

El a precizat, in cadrul unei intalniri cu fermierii din comuna botosaneana Manoleasa, ca termenul-limita pentru depunerea cererilor de subventii expira marti, la ora 24.00, iar dupa aceasta data orice solicitare va fi respinsa.

“Mai sunt doua zile, luni si marti, zile in care trebuie sa depunem cereri la APIA pentru a lua subventii la timp, pentru ca pe data de 15 (mai – n.r.), la orele 24.00, intelegand aici la miezul noptii, toate APIA din tara vor fi inchise. Am spus-o sa se inteleaga bine! si usile le sudez”, a afirmat Daea.

El a adaugat ca incadrarea in termenele de depunere a cererilor de subventii este o masura menita sa genereze plata cat mai rapida a sumelor cuvenite catre fermieri, dar si un nivel ridicat de absorbtie a fondurilor europene.

“Prin acest mod de lucru exact, atent, riguros, daca vreti agasant pentru unii, am pus dispozitivul in miscare, care inseamna zi de zi si saptamana de saptamana, nu duminici, nu sambete libere, non-stop aproape, pentru a lua aceste cereri, pentru a aduce banii de care aveti nevoie dumneavoastra si tara laolalta”, a explicat Petre Daea.

El sustine ca, in 2017, Romania a atras 3,3 miliarde de euro sub forma de subventii agricole.

“Tara are nevoie de bani adusi la timp, pentru ca in economie banii trebuie sa circule, iar subventiile acestea se dau de la bugetul statului in prima etapa, apoi ii iei de la Uniunea Europeana pe baza comunicarii pe care o faci catre Uniunea Europeana si in respect total fata de normele europene si ii aduci in Romania. Trebuie adusi cat mai repede, pentru a putea fi invartiti ca mijloace circulante in tara si sa aduca alti bani. Este un obiectiv statal”, a subliniat ministrul Agriculturii.

Sursa: Hotnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.