1 milion Euro, finanțare pentru un startup fondat de 3 antreprenori români, în UK

Neurolabs.jpeg

Un startup cu birouri în Marea Britanie și România, fondat de 3 antreprenori români, în anul 2018, a obținut acum o finanțare de capital de risc de 1 milioan de euro de la o serie de fonduri de investiții. Neurolabs a primit runda de investiții de la Lunar Ventures și Techstart Ventures, cu participarea 7percent Ventures și ID4 Ventures. De asemenea, doi investitori individuali au participat la runda de finanțare: Charles Songhurst și Andreas Wiese.

Astfel, în cei doi ani de existență startup-ul early-stage ajunge la investiții totale de 1,3 milioane de euro, a declarat pentru StartupCafe.ro, Paul Pop, CEO și cofondator al Neurolabs. Ceilalți 2 cofondatori sunt Remus Pop (COO) și Patric Fulop (CTO).

Cei trei tineri antreprenori ardeleni s-au întâlnit în urmă cu 9 ani, în Scoția, studiind la Universitatea din Edinburgh. Startup-ul a fost fondat la Londra, dar acum are birouri la Edinburgh și la Cluj-Napoca.

Antreprneorii români sunt „pionieri în utilizarea datelor generate sintetic pentru dezvoltarea modelelor de recunoaștere de obiecte, metodă care produce mai ieftin și mai rapid rezultate exacte”, potrivit unui comunicat al Neurolabs.

Firma își propune „democratizarea Computer Vision depășind barierele de adopție a acestei tehnologii”. Neurolabs înlocuiește datele reale necesare antrenării algoritmilor Computer Vision, date care sunt greu de obținut și costisitoare. În schimb, Neurolabs utilizează date generate sintetic care oferă seturi masive de date diverse la costuri semnificativ reduse și într-o fracțiune de timp.

Tehnologia proprie, propulsată de un motor de generare de date sintetice, permite dezvoltarea rapidă de soluții de recunoaștere a obiectelor în diverse scenarii și industrii, accelerând automatizarea sarcinilor vizuale repetitive.

„Vreau să mulțumesc echipei pentru munca pe care a depus-o ca să fim astăzi aici. La fel ca majoritatea companiilor, am întâmpinat momente foarte dificile la începutul pandemiei, dar peste care am trecut cu bine datorită implicării fiecărui coleg. De acum încolo vom fi susținuți de un mare grup de investitori care înțeleg la un nivel profund viziunea din spatele tehnologiei noastre”, a spus Paul Pop, CEO Neurolabs, cu ocazia noii runde de finanțare, conform sursei citate.

Investitorii de la Lunar Ventures consideră că startup-ul românilor construiește „o soluție inedită pentru Computer Vision și inteligență artificială”. “Suntem încântați de modul în care viziunea Neurolabs despre post-big-data deep learning se aliniază cu a noastră: dezvoltarea rapidă de rețele neuronale extrem de precise în medii cu date rare este pe cale să devină mult mai ușoară – depășind astfel barierele de intrare pentru multe aplicații noi pentru ML și AI, care până acum nu erau viabile din punct de vedere economic” – a mai spus Mick Halsband, partener fondator la Lunar Ventures.

Mark Hogarth, partener, Techstart Ventures: „Techstart este încântat să facă parte dintr-un grup extraordinar de investitori internaționali care s-au reunit pentru a sprijini echipa Neurolabs extrem de talentată, în misiunea lor de a democratiza Computer Vision de la birourile lor din Edinburgh și Cluj Napoca.“

Ivailo Jordanov, Partener Venture, 7 Procent Ventures: „În calitate de susținători fermi ai viitorului AI-ului și Computer Vision-ului, suntem încântați să susținem echipa Neurolabs în călătoria lor. Am fost foarte impresionați de înțelegerea și abilitățile tehnice profunde ale echipei, împreună cu un puternic impuls comercial și o viziune… Mai multe detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.