100 de mii de euro din bani publici pentru un sejur de sapte zile la mare pentru 92 de functionari si 26 de consilieri de la Consiliul Judetean Mehedinti. Pretextul: cursuri de perfectionare pe fonduri europene

consilieri-cj-mehedinti-la-mare-640x400.jpg

100.000 de euro din bani publici costa distractia la mare pentru 92 de functionari publici si 26 de consilieri judeteni din Mehedinti, unul dintre cele mai sarace judete din Romania, veniti pe litoral sub pretextul participarii la cursuri. Acestia vin cu randul pe litoral, in Mamaia, Neptun, Costinesti si Venus, cate o saptamana, la cursuri de perfectionare in ”managementul implementarii proiectelor pe fonduri europene”.

25 de consilieri judeteni din 30 si presedintele CJ Mehedinti, Aladin Georgescu (PSD), sunt cazati in aceste zile la Hotel Caraiman din Mamaia (3 stele) unii dintre ei veniti cu familiile. In toiul cursurilor de perfectionare, Aladin Georgescu a convocat si o sedinta de CJ pe data de 7 august, chiar in hotelul unde se tineau cursurile respective. De cand se tin cursurile de perfectionare, CJ Mehedinti a pierdut 3 proiecte pe fonduri europene, prin urmare unii consilieri au decis sa nu mai participe.

”Pe masura ce oamenii astia merg la cursuri se pierd proiecte din ce in ce mai mari si mai importante. Aproape 5 miliarde de lei vechi au costat cursurile astea de anul asta. Mai exact 4,6 miliarde de lei vechi. in rest, daca nu te duci pe la cursuri si te duci doar sa iti iei diploma, da, e un concediu minunat”, a declarat un consilier PNL din Mehedinti.

Cursurile, platite din bugetul consiliului judetean, sunt organizate anual, incepand cu anul 2012. insa, de cand a inceput ”perfectionarea” angajatilor si consilierilor, institutia condusa de Aladin Georgescu (PSD) a pierdut multe proiecte importante finantate cu bani europeni.

Miercuri, pe la 09:30, presedintele CJ Mehedinti se relaxa pe terasa hotelului, impreuna cu cativa apropiati. L-am sunat si l-am invitat sa stam de vorba despre vizita pe litoral si cursurile de perfectionare, dar a refuzat, asa ca discutia a continuat la telefon. L-am intrebat de ce a convocat o sedinta de Consiliu Judetean in hotelul din Mamaia si ne-a spus ca a fost necesara pentru ca existau doua proiecte de hotarare care trebuiau adoptate urgent:

“Consilierii care au participat la sedinta de CJ de ieri erau deja aici pentru ca participa la cursuri de perfectionare. N-am convocat eu de capul meu sa facem sedinta la Mamaia. Consilierii erau aici si aveam doua proiecte de maxima urgenta care trebuiau adoptate, asa ca am facut sedinta aici. Cursurile de perfectionare sunt organizate de CJ Mehedinti, printr-o hotarare adoptata de consilieri. E un curs care priveste managementul si implementarea proiectelor pe fonduri europene. Banii au fost achitati de CJ Mehedinti pentru ca avem obligatia legala sa-i perfectionam pe consilieri. si, in plus, suntem in perioada in care toate institutiile trebuie sa acorde atentie maxima absorbtiei fondurilor europene, asa ca, cu totii, am considerat necesar si util sa organizam un astfel de curs. Da, le facem anual. E o suma mult, mult mai mica decat s-a vehiculat la posturile nationale. Sub 100.000 de lei, pentru 26 de persoane. (Nota redactiei: in jur de 100 de mii de euro pentru toti cei 92 de functionari si 26 de consilieri) Vreo 90 si ceva de mii de lei. si nu e hotel de 5 stele, asa cum s-a vehiculat la posturile nationale”, a declarat Aladin Georgescu.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.