11 tineri se vor instrui profesional in Germania prin programul Mobi-Pro. Inscrierile continua

Foto-7-1.jpg

In urma lansarii, de catre ADR Centru, a anuntului de selectie pentru tinerii care doresc sa obtina o calificare profesionala in Germania, primul grup de posibili beneficiari ai programului de invatamant dual, finantat de Mobi-Pro a participat la interviul de recrutare. Saptamana trecuta, delegatia din localitatea germana Pritzwalk – condusa de Werner Sculze, managerul Asociatiei Intreprinzatorilor Privati din Pritzwalk, alaturi de care au fost prezenti in Romania si Jorg Ahlgrimm, administratorul Societatii de Formare Profesionala Pritzwalk si Lothar Nagel, din cadrul Societatii de Formare Profesionala Pritzwalk, responsabil al proiectului european – s-a intalnit cu reprezentantul pentru parteneriat Brandenburg-Regiunea Centru, dr. Birgit Schliewenz si 10 tineri, la Alba Iulia. Specialistii germani au facut o prezentare a localitatii Pritzwalk, a sistemelor de lucru din fabricile aflate in localitate si din apropiere, precum si a sistemului de invatamant dual, formare profesionala si studiu teoretic.

Calendarul de selectie a tinerilor prevede ca perioada de inscriere se va incheia in 28 martie, iar din 29 martie pana in iulie 2016 se va desfasura cursul de limba germana, la Scoala Sf. Iosif din Alba Iulia. Incepand cu 1 septembrie 2016 cei selectati vor urma cursurile de formare profesionala in sistem dual in Germania, Landul Brandenburg.

Tinerii participanti la program vor primi, pe perioada stagiului de formare profesionala din Germania, o indemnizatie lunara de ucenic, in valoare de aproximativ 800 euro, corespunzator meseriei alese. Din aceasta indemnizatie, participantii la program isi vor plati cheltuielile de cazare si masa la internatele scolilor unde vor studia. Meseriile care pot fi alese de tinerii intre 18 si 27 de ani care doresc sa beneficieze de program sunt cea de electronist, mecanic industrial, mecatronica sau tehnician mecanic pentru scule aschietoare. Cursurile de formare profesionala sunt certificate la nivel european si dureaza aproximativ 3-3,5 ani, inclusiv vacantele. La finele stagiului, tinerii vor putea sa isi gaseasca un loc de munca in Germania, ca si muncitori calificati in industria automotivelor, constructii de masini sau service-uri auto, precum si in cadrul firmelor, romane sau germane, din Romania.

ADR Centru considera ca acest program reprezinta o oportunitate pentru tinerii romani, promovata in Regiunea Centru de reprezentanta Landului Brandenburg, benefica pentru imbunatatirea climatului socio-economic local. Pe de alta parte, la intoarcerea lor in tara, tinerii care si-au facut ucenicia in Germania vor transfera o importanta parte a cunostintelor lor teoretice si tehnice catre mediul in care vor evolua profesional.

Candidatii isi mai pot trimite, pana in 28 martie, urmatoarele documente scanate la adresa de mail [email protected]: copie dupa buletin/carte de identitate, CV, copie a ultimei diplome de studii absolvite. Nu se accepta absolventii de scoala profesionala in sistem dual si absolventii de Master, indiferent de domeniu, iar cunoasterea limbii germane, desi nu este o cerinta obligatorie, poate fi un avantaj. Mai multe informatii despre aceasta selectie de potentiali beneficiari ai programului MobiPro se pot obtine la d-na Meda Firu – SC MANCOM CENTRU SRL – telefon 0749.25.63.59, sau la adresa de e-mail specificata.

Sursa: ADR Centru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.