112 milioane de lei umflate de un ONG anonim din fondurile POSDRU

monede.jpg

monedeAbonatii la fondurile europene si-au tras din nou partea leului din banii POSDRU. Sute de milioane de lei merg doar spre anumite fundatii care sustin ca recalifica romani pe banda rulanta. “Tunul” a fost dat de o fundatie din Alba, care a obtinut 22 de proiecte si peste 110 milioane lei, dar specialistii in domeniu sustin ca e imposibil de derulat o astfel de activitate.

Cateva mii de fundatii, asociatii, institutii de stat si firme private s-au luptat, la inceputul acestui an, pentru sutele de milioane de lei din Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane. Castigator fara drept de apel este Asociatia Elen din Alba Iulia care, pe fiecare axa, a reusit sa obtina finantare pentru cate 4-5 proiecte.

Asa ceva nu se poate“, sustin specialistii consultati de 7EST. Astfel, pe Axa prioritara 2 Asociatia Elen are 7 proiecte aprobate de cate 4,25 milioane de lei fiecare. Asadar, putin sub 30 milioane de lei in total. “Este imposibil sa aplici atat de multe proiecte concomitent. Nu ai resursele necesare“, sustine Ciprian Necula, director adjunct al AJOFM si unul dintre cei mai buni specialisti ieseni in accesarea fondurilor europene.

Mai multe detalii: www.7est.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.