12,5 milioane de lei, fonduri europene prin POR 2014-2020 pentru reabilitarea termica a patru cladiri publice

646x404-1.jpg

La peste 12,5 milioane de lei se ridica valoarea fondurilor nerambursabile solicitate de autoritatile locale pentru reabilitarea termica a unor cladiri publice. Este vorba despre trei unitati de invatamant si caminul de batrani Sf. Antim Ivireanul.

Primaria Municipiului Calarasi a depus in cadrul Programului Operational Regional 2014-2020, Axa prioritara 3, Prioritatea de investitii 3.1 – Sprijinirea eficientei energetice, a gestionarii inteligente a energiei si a utilizarii energiei din surse regenerabile in infrastructurile publice, inclusiv in cladirile publice, si in sectorul locuintelor, Operatiunea B – Cladiri Publice, in vederea finantarii, patru proiecte ce privesc reabilitarea termica a unor cladiri publice.

Este vorba de trei unitati de invatamant: Liceul Teoretic Mihai Eminescu, Gradinita cu Program Prelungit tara Copilariei si scoala Gimnaziala Tudor Vladimirescu, si de Caminul pentru persoane varstnice ”Sf. Antim Ivireanul”.

Modernizarea instalatiilor

Cu ajutorul fondurilor europene oferite de Programul Operational Regional 2014-2020, prin cele patru proiecte sunt vizate lucrari de reabilitare termica a cladirilor : lucrari de reabilitare termica a elementelor de anvelopa a cladirii, lucrari de reabilitare termica a sistemului de incalzire/a sistemului de furnizare a apei calde de consum, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice si/sau termice pentru consum propriu, lucrari de instalare/reabilitare/ modernizare a sistemelor de climatizare si/sau ventilare mecanica pentru asigurarea calitatii aerului interior, lucrari de reabilitare/ modernizare a instalatiilor de iluminat in cladiri.

Proiectul ”Reabilitarea termica a Liceului teoretic Mihai Eminescu Calarasi” are o valoare de 4.570.814,38 lei (inclusiv TVA), din care 2% contributia UAT Municipiul Calarasi, proiectul ”Reabilitarea termica a Gradinitei cu program prelungit tara Copilariei Calarasi ”, are o valoare de 3.656.311,97 lei (inclusiv TVA), proiectul „Reabilitarea termica a Scolii Gimnaziale T. Vladimirescu Calarasi ”, are o valoare de 4.445.388,00 lei (inclusiv TVA), iar proiectul „Reabilitarea termica a Caminului pentru persoane varstniceSf. Antim Ivireanul Calarasi”, are o valoare de 2,506.946,18 lei (inclusiv TVA). Contributia din bugetul local se ridica la 2% din valoarea fiecarui proiect.

Sursa: Adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.