Sovata acceseaza din nou fonduri europene REGIO pentru un spatiu de agrement multifunctional

Foto1-Cinema-Doina.jpg

La sediul ADR Centru din Alba Iulia, domnul Fülöp László Zsolt, primarul orasului Sovata, si domnul Simion Cretu, director general ADR Centru, au semnat contractul de finantare pentru proiectul ”Amenajare spatiu de agrement multifunctional in jurul cinema Doina”, a carui valoare totala este de circa 6,4 milioane lei, pentru modernizarea unui spatiu public de aproape un hectar si crearea unei zone publice de recreere in orasul care a devenit sinonim cu relaxarea si procedurile balneare in judetul Mures. Pana la finalul lunii septembrie 2021 vor fi realizate lucrari pentru dotarea zonei intr-o maniera moderna, eco-eficienta si protectiva, accesibila publicului larg.

Proiectul este finantat in cadrul Programului Operational Regional 2014-2020, Axa prioritara 7 – Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabila a turismului, respectiv Prioritatea de investitii 5.2, care urmareste cresterea favorabila ocuparii fortei de munca, prin dezvoltarea potentialului endogen, ca parte a unei strategii teritoriale, precum si sporirea accesibilitatii si dezvoltarea resurselor naturale si culturale specifice. Obiectivul general al proiectului este de a asigura refunctionalizarea terenurilor si suprafetelor situate in intravilanul orasului, in vederea imbunatatirii mediului urban, precum si pentru cresterea atractivitatii si competitivitatii turistice a statiunii balneo-climaterice Sovata. Municipalitatea considera ca astfel se vor imbunatati si serviciile publice oferite utilizatorilor de parcuri si spatii verzi, de terenuri de joaca si de sport la nivel urban.

Concret, prin acest proiect se vor amenaja 9.517 mp din din jurul Cinematografului Doina, in termen de trei ani. Prin reamenajarea acestui spatiu, zona va fi valorificata si transformata intr-un areal de agrement multifunctional in aer liber, unde, in cadrul intalnirii avute cu potentialii beneficiari ai proiectului, s-a exprimat dorinta de a fi realizate sase investitii in zona, care vor genera in mod direct un numar de 34 noi locuri de munca. Edilii estimeaza ca in termen de cinci ani, numarul de turisti din statiune va creste cu 22% fata de anul de referinta. Dotarea zonei publice de agrement si recreere se va realiza intr-o maniera moderna, eco-eficienta si protectiva, accesibila publicului larg si cu dizabilitati, prin urmatoarele constructii si amenajari de alei pietonale, mobilier specific pentru parc, zone verzi complet reamenajate, corpuri noi de iluminat si supraveghere si racorduri la toate utilitatile necesare.

Sursa: ADR Centru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.