14 milioane de lei disponibili prin programele nationale START si cel de sustinere a mestesugurilor

tineri_afacere.jpg

tineri_afacereMinisterul Economiei, prin Departamentul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism, a anuntat deschiderea sesiunilor de depunere a proiectelor pentru doua programe nationale, dupa cum urmeaza:

  • Programul pentru dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale in randul tinerilor si facilitarea accesului acestora la finantare START – aplicatia de inscriere va fi deschisa in perioada 17.03.2014 (ora 10.00) – 26.03.2014 (ora 20.00).
  • Programul national multianual pentru sustinerea mestesugurilor si artizanatului – aplicatia de inscriere va fi deschisa pe 17.03.2014 (ora 10.00) si se va inchide cu 3 zile inainte de desfasurarea ultimului targ regional.

Programul START are un buget de 13.000.000 lei si finanteaza implementarea Planurilor de Afaceri , in ordinea descrescatoare a punctajelor obtinute, in urmatoarele conditii:

  • Alocatie financiara nerambursabila – maxim 80% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului, dar nu mai mult de 100.000 lei/beneficiar;
  • Contributie proprie – minim 20% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului.

Programul destinat mestesugurilor are un buget de 1.000.000 lei si consta in organizarea Targurilor Regionale pentru Artizanat si Mestesuguri 2014, pe o perioada de 5 zile. Perioada de desfasurare a evenimentelor precum si locatia vor fi afisate pe site-ul institutiei cu cel putin 20 de zile inainte.

Puteti obtine ajutor in elaborarea unui plan de afaceri apeland la serviciul nostru specializat.

Documente anexate:

Programul pentru dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale in randul tinerilor si facilitarea accesului la finantare – START

Programul national pentru sustinerea mestesugurilor si artizanatului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.