15 milioane de euro, lipsa din raportarea fondurilor europene. Comisia Europeana isi trimite misiunea de audit la Bucuresti

euro_fisicuri.jpg

comisia europeanaO “gaura” de 15 milioane de euro apare in evidentele Ministerului Fondurilor Europene (MFE) in absorbtia banilor comunitari din prima jumatate a acestui an. Ministerul pune anomalia pe seama datelor introduse de autoritati in sistemul de raportare catre Comisia Europeana, o misiune de audit de la Bruxelles urmand sa faca verificari in Romania in acest sens.

Pana atunci, absorbtia fondurilor UE pare sa fi intrat intr-o faza de lentoare, Guvernul cerand Comisiei Europene, in perioada 1 ianuarie-16 mai 2014, fonduri structurale si de coeziune in proportie de 1,3% din banii alocati Romaniei pentru perioada de programare 2007-2013, in conditiile in care tara mai poate accesa banii europeni pentru aceasta perioada de programare inca un an si jumatate. MFE sustine ca isi va atinge toate obiectivele fixate pana la finele anului.

In datele oficiale prezentate de Ministerul Fondurilor Europene pentru prima jumatate a anului 2014 apare o anomalie in ceea ce priveste absorbtia de fonduri UE in cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU).

Mai multe detalii: Hotnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.