16 proiecte strategice depuse pentru zona de granita romano-sarba

romania-serbia.jpg

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) in calitate de Autoritate de Management a Programului INTERREG IPA de Cooperare Transfrontaliera Romania-Serbia a anuntat incheierea depunerii propunerilor de proiecte strategice din zona de granita romano-sarba.

In urma apelului pentru propuneri de proiecte deschis in perioada 15.09.2015 – 15.03.2016 au fost depuse 16 proiecte in termen.

Proiectele strategice se adreseaza tuturor celor patru axe finantate in cadrul Programului, avand o alocare financiara totala de 26.437.499 euro, reprezentand 85% contributia Uniunii Europene si 15% rata de cofinantare nationala. In cazul partenerilor din Romania, 13% din rata de cofinantare nationala este asigurata de Guvernul Romaniei, iar 2% din fondurile partenerilor romani implicati in proiect.

Caracterul strategic al proiectelor este dat de faptul ca acest tip de proiecte transfrontaliere contribuie la unul sau mai multe obiective din cadrul Programului, adresandu-se unor nevoi importante din zona transfrontaliera. Proiectele strategice se deruleaza intr-o zona eligibila extinsa avand impact pozitiv asupra sistemului economic si social.

Este pentru prima data in istoria cooperarii transfrontaliere romano-sarbe cand se aloca o importanta suma de bani pentru realizarea unor proiecte strategice, care sa produca efecte de lunga durata in regiunea transfrontaliera, capabile sa asigure cresterea si dezvoltarea economica pe o perioada indelungata.

Programul INTERREG IPA Cooperare Transfrontaliera Romania-Serbia este un program finantat de UE in perioada de programare 2014-2020, din fonduri IPA si cofinantat de statele partenere in program, Romania si Serbia.

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.