164 milioane lei din fonduri europene in modernizarea retelei de gaze naturale

Gas-Pipes.gif

gaze-naturaleGDF SUEZ Energy Romania a investit 164 milioane lei in doua proiecte finantate din fonduri europene, in vederea modernizarii retelei de gaze naturale.

Primul proiect este intitulat ,,Modernizarea retelei de gaze naturale – Cresterea capacitatii tehnice a sistemului de distributie gaze naturale din Bucuresti prin dezvoltarea retelei de medie presiune” si a fost derulat in perioada 22 mai 2012 –  29 februarie 2016 in municipiul Bucuresti si judetul Ilfov.

„Obiectivul genera lal proiectului l-a reprezentat cresterea capacitatii tehnice a sistemului de distributie a gazelor naturale prin extinderea retelei in regim de medie presiune cu 16 tronsoane noi din polietilena, de inalta densitate, cu o lungime de 66 de km”, a anuntat compania intr-o conferinta de presa.

Co-finantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala, valoarea totala a proiectului a fost de 98,84 milioane lei, din care asistenta financiara nerambursabila a insumat 9,23 milioane lei (contributia UE in valoare de 8,12 milioane lei si contributia Guvernului Romaniei in valoare de 1,1 milioane lei).

„Rezultatele proiectului sunt: cresterea securitatii alimentarii cu gaze naturale prin reducerea numarului si a duratei intreruperilor temporare pentru interventii de urgenta si remedieri defecte, cresterea flexibilitatii sistemului de distributie a gazelor naturale in situatii de congestie, cresterea presiunii la care se distribuie gazele naturale catre consumatori si alinierea parametrilor de presiune la standardele europene, reducerea pierderilor tehnologice datorate gradului ridicat de uzura al conductelor din otel existente, scaderea costurilor operationale si minimizarea impactului negativ asupra mediului inconjurator prin reducerea emisiilor de gaze in atmosfera”, au mai anuntat oficialii companiei.

Cel de-al doilea proiect finalizat este ,,Modernizarea retelei de gaze naturale – Cresterea securitatii in exploatare a retelelor de distributie gaze naturale din Bucuresti prin modernizarea conductelor de otel neprotejabile catodic” si a fost derulat in perioada 15 mai 2012 – 29 februarie 2016 in municipiul Bucuresti.

Co-finantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala, valoarea totala a proiectului a fost de 65,15 milioane lei, din care asistenta financiara nerambursabila a insumat 6,06 milioane lei (contributia UE in valoare de 5,33 milioane lei si contributia Guvernului Romaniei in valoare de 727.779 lei).

”Obiectivul general al proiectului a fost modernizarea conductelor de gaze naturale cu un grad de uzura avansat si care nu pot fi protejate catodic, in vederea cresterii sigurantei in exploatare a retelei de distributie”, au mai precizat reprezentantii companiei.

Lungimea retelei de distributie a gazelor naturale modernizate in cadrul proiectului este de 86,4 km iar numarul de bransamente conectate la aceasta retea este de 3.954.

„Rezultatele proiectului sunt: cresterea securitatii alimentarii cu gaze naturale prin reducerea numarului si a duratei intreruperilor temporare pentru interventii de urgenta si remedieri defecte, cresterea flexibilitatii sistemului de distributie a gazelor naturale in situatii de congestie, cresterea presiunii la care se distribuie gazele naturale catre consumatori si alinierea parametrilor de presiune la standardele europene, reducerea pierderilor tehnologice datorate gradului ridicat de uzura al conductelor din otel existente, scaderea costurilor operationale si minimizarea impactului negativ asupra mediului inconjurator prin reducerea emisiilor de gaze in atmosfera”, au mai spus acestia.

Sursa: puterea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top