20.000 Euro – finanțarea medie obținută de startup-uri de la investitorii Tech Angels, în România

Bani-pixabay.jpg

Aproximativ 60 de startup-uri au obținut, în primele 3 luni ale anului 2021, finanțări de câte 20.000 de euro, în medie, de la investitori individuali tip business angels, membri ai organizației românești Tech Angels, a informat, luni, aceasta.

TechAngels este un grup deschis de investitori privați interesați să investească în startup-uri din domeniul tehnologiei din România și din regiune.

Asociația are acum 91 de membri, cu 20% în creștere față de finalul anului 2020.Investitorii din grup sunt antreprenori sau specialiști din companii multinaționale, cu experiență în planificarea de business, dezvoltarea de produse, abordarea piețelor, vânzări, marketing etc. Pe lângă investiții, membrii grupului asigură mentorat și consiliere pentru start-up-urile selectate.

În ultimii 3 ani, TechAngels au selectat pentru finanțare peste 150 de start-up-uri, cu sume totale de peste 14 milioane de euro. În primele 3 luni ale anului 2021, sumele investite de membrii TechAngels totalizează peste 1 milion de euro.

Valoarea indică un ritm de investiție cel puțin la același nivel cu cel din anul 2020, când TechAngels a susținut cu 4 milioane de euro dezvoltarea a aproximativ 60 start-up-uri. Tichetul mediu este de 20.000 euro. Aproximativ o treime dintre investitori au optat să păstreze decizia de investiție pentru următoarele trimestre.

Până acum, au participat la pitch-uri 36 de start-up-uri, atât din România cât și din regiunea sud-est europeană. Pentru 25 % dintre acestea interesul investitorilor a fost imediat, prin sindicalizare, pentru aproximativ 30% a fost exprimată intenția de monitorizare. Restul de 45% au fost îndrumate spre diferite noi faze de dezvoltare/accelerare.

Domeniile abordate în această perioadă au fost pregătite mai multe soluții dedicate serviciilor medicale, creșterii productivității la nivel de business și diverse servicii de retail… Detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.