21 septembrie este termenul limita de depunere a cererii in cadrul subventiei pentru producatorii de lapte si de carne din zonele defavorizate

calendar-sesiune.jpg

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) aminteste potentialilor beneficiari ca 21 septembrie 2012 este termenul limita de depunere a cererii de plata aferenta anului 2012, in cadrul “Schemei de ajutor specific acordat producatorilor de lapte si de carne de vita din zonele defavorizate, finantata din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA).

De acest sprijin comunitar pot beneficia producatorii agricoli constituiti potrivit prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 44/2008 – crescatori de vaci de lapte si/sau de bivolite de lapte si/sau de taurine din rase de carne si/sau metisii cu rase de carne.

Solicitantul trebuie sa depuna o singura cerere pentru toate exploatatiile detinute (cu cod de la ANSVSA), la centrul judetean APIA pe a carui raza teritoriala se afla exploatatia cu cel mai mare numar de animale.

Conditii de acordare generale:

  • exploatatiile sunt localizate in zonele defavorizate din Romania, identificate in Anexa 4A la Programul National de Dezvoltare Rurala PNDR 2007 – 2013;
  • bovinele din exploatatiile pentru care beneficiarul solicita ajutor specific sunt identificate si inregistrate in Registrul National al Exploatatiilor – RNE;
  • detin registrul individual al exploatatiei, actualizat in conformitate cu Reg. (UE) nr.1760/2000.

Ajutorul specific pentru taurine din rase de carne, pentru anul 2012 se acorda:

  • o singura data pentru categoria de varsta a animalului, pentru tineretul mascul si/sau femel care are varsta de maximum 20 luni, existent sau iesit din exploatatie in intervalul 01 ianuarie – 31 iulie 2012;
  • anual, pentru vaci din rase de carne.

Nerespectarea conditiilor de eligibilitate mai sus mentionate poate atrage, dupa caz, reducerea / excluderea de la plata ajutorului specific, respectiv penalitati / sanctiuni multianuale.

APIA pune la dispozitia beneficiarilor cereri pretiparite cu efectivul de animale detinut in exploatatie/ii si cu incadrarea pentru fiecare categorie, efectiv inscris in RNE.

Valoarea ajutorului financiar specific se calculeaza anual, in lei, la cursul euro-leu stabilit de Banca Centrala Europeana la ultima cotatie a lunii septembrie, care este publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, pentru un plafon maxim de 30.000.000 euro.

Cuantumul ajutorului specific se calculeaza de catre APIA, dupa finalizarea verificarilor administrative si la fata locului, prin raportarea plafonului maxim la efectivul de capete eligibile din toate categoriile.

Sursa: APIA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.