22 de proiecte transnationale, selectate de Comitetul de Monitorizare al Programului Transnational Dunarea

phpThumb_generated_thumbnailjpg-4.jpg

Comitetul de Monitorizare al Programului Transnational Dunarea (desfasurat la Podgorica, Muntenegru, in perioada 21-22 martie a.c.) a selectat pentru finantare 22 dintre cele 128 de propuneri de proiecte depuse in cadrul celui de-al doilea apel lansat de program.

In 18 dintre cele 22 de proiecte selectate participa 37 de organizatii din Romania, 3 dintre acestea indeplinind rolul de lider de proiect. Astfel, Romania se situeaza pe locul 2 ca rata de participare intre cele 9 state membre partenere in program.

Bugetul FEDR solicitat de cele 22 de proiecte este in valoare de 34,7 mil euro FEDR, 13,6% fiind insumat de beneficiarii din Romania. Contributia maxima a UE va fi de maximum 85%. In conformitate cu prevederile OG 29/2015, partenerii romani care nu sunt finantati integral de la bugetul de stat vor primi cofinantare nationala in valoare de 13% din bugetul propriu eligibil in cadrul proiectului.

De asemenea, Comitetul de Monitorizare a aprobat si evaluarea eligibilitatii propunerilor de proiecte depuse in cadrul apelului ,,Seed Money Facility” dedicat initiativelor de tip ,,capital de inceput”, care vizeaza teme pre-stabilite de Coordonatorii Ariilor Prioritare ale Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii (SUERD). Dintre cele 65 de propuneri depuse, 62 au fost declarate eligibile (11 coordonate de Lideri de proiect din Romania) si urmeaza a fi supuse evaluarii tehnice. Rezultatele finale vor fi dispnibile in a doua jumatate a lunii iulie.

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.