2,5 milioane de euro pentru Posta Veche, monumentul ajuns ruina. Banii pentru restaurare vin prin Programul Operational Regional 2014-2020

646x404-1.jpg

Un veritabil centru de cultura, care va schimba fata centrului vechi al orasului, va rasari din ruinele Postei Vechi, una dintre cladirile-emblema ale Calarasiului. Autoritatile locale vor semna, saptamâna viitoare, contractul de finantare a restaurarii monumentului istoric, aproape prabusit in prezent. Valoarea investitiei se ridica la 2,57 milioane euro. Municipalitatea va suporta din bugetul local 2% din valoarea modernizarii.

Contractul de finantare pentru proiectul cu titlul ,,Dezvoltarea patrimoniului cultural prin restaurarea monumentului istoric Posta Veche din municipiul Calarasi” a fost depus spre evaluare in luna iulie 2016. Acum va beneficia de finantare din Programul Operational Regional 2014-2020 Axa prioritara 5: „imbunatatirea mediului urban si conservarea, protectia si valorificarea durabila a patrimoniului cultural”. “Valoarea totala a proiectului este de aproximativ 2,57 milioane euro din care Municipiul Calarasi va asigura o cofinantare de 2%. Activitatile propuse in proiect privind realizarea investitiei vor pune in valoare obiectivul de patrimoniu pentru a contribui la cresterea competitivitatii arealului in care este localizat acest, dovada a identitatii culturale locale. intocmirea studiilor si a documentatiei tehnice s-a realizat de catre un colectiv de specialisti autorizati de Ministerul Culturii (arhitecti, ingineri proiectanti de rezistenta, de instalatii, topometristi, geotehnicieni, economisti).

De altfel, acesta este primul contract cu finantare europeana pe care il semnam pe actualul Program Operational Regional, dupa o evaluare a proiectului de aproape un an. Este un prim pas pe care noi, echipa din conducerea Primariei Calarasi, il facem in ceea ce priveste angajamentele pe care ni le-am luat de a atrage cât mai multi bani europeni in municipiul Calarasi” , a explicat Daniel stefan Dragulin, primarul orasului.

Sursa: Adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top