439 de milioane de euro din Fondul european de dezvoltare regionala 2014 – 2020, pentru reabilitarea termica a cladirilor publice din Romania

bani-716x300.jpg

Comisarul european pentru politica regionala Corina Cretu s-a intalnit la Bruxelles, cu ministrul Justitiei din Romania, Raluca Pruna. Cei doi inalti oficiali au discutat pe marginea problemelor serioase cu care se confrunta sistemul de penitenciare din Romania si a oportunitatilor de investitii in eficienta energetica a cladirilor publice, inclusiv a celor din subordinea Ministerului Justitiei.

Comisarul european pentru politica regionala Corina Cretu a declarat: ,,O suma importanta, 439 de milioane de euro din Fondul european de dezvoltare regionala, este alocata eficientei energetice a cladirilor publice in cadrul Programului Operational Regional. 41 de milioane de euro sunt prevazute pentru Bucuresti si regiunea Ilfov, iar 398 de milioane sunt puse la dispozitia celorlalte regiuni de dezvoltare. Sunt bani care pot fi folositi in Romania pentru reabilitarea termica a tuturor cladirilor publice. Este decizia suverana a Romaniei cum alege sa prioritizeze si sa utilizeze acesti bani pentru perioada 2014-2020″.

Context

Masurile de sprijinire a eficientei energetice la nivelul Uniunii Europene au dus la reducerea consumului cu 1438 GWh pe an, echivalent cu intregul consum de electricitate al Maltei in 2010. De asemenea, pana la finalul anului 2013, emisiile de gaze cu efect de sera au fost reduse cu peste 826 kilotone pe an.

Sursa: Reprezentanta Comisiei Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.