44 de proiecte derulate de ONG-uri, finantate prin Programul de Cooperare Elvetiano-Roman

Elvetia_Romania.jpg

PrintPe data de 10 mai 2012, Organismul Intermediar Elvetian (OIE – Un consortiu format din KEK-CDC Consultants, Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile si Fundatia pentru Parteneriat) pentru Fondul Tematic Participarea Societatii Civile, a lansat Cererea de propuneri de proiecte pentru Schema de grant pentru ONG-uri, care vizeaza consolidarea ONG-urilor romanesti si sustinerea participarii lor active in procesul formularii de politici.

In cadrul acestei Scheme de grant se ofera sprijin in doua domenii importante: aspecte sociale si protectia mediului. Sunt oferite:

  1. granturi mici in valoare de minim 10.000 CHF si maxim 75.000 CHF;
  2. granturi mari in valoare de minim 75.001 CHF si maxim 250.000 CHF (doar pentru Componenta Social).

Aceasta prima runda a Cererii de propuneri de proiecte a demonstrat o nevoie crescuta a ONG-urilor romanesti. OIE a primit un numar de 779 de aplicatii pana la data limita din 12 iulie 2012. 109 au vizat Componenta Mediu si 670 au vizat Componenta Social.

Initial, alocarea financiara pentru prima runda a fost de 2 milioane CHF pentru Componenta Social si 600.000 CHF pentru Componenta Mediu. Datorita numarului mare si a calitatii crescute a aplicatiilor primite, Comitetul de Coordonare a hotarat sa realoce o suma suplimentara de 2,4 millioane CHF primei runde a Cererii de propuneri de proiecte, care in prezent insumeaza 5 millioane CHF.

Evaluatori independenti au evaluat propunerile de proiecte care au trecut de etapa de verificare a conformitatii administrative si a eligibilitatii. Procesul de evaluare a avut ca rezultat un numar de 29 proiecte (14 granturi mici si 15 granturi mari) recomandate pentru finantare pe Componenta Social si 15 proiecte recomandate pentru finantare pe Componenta Mediu.

Comitetul de Selectie format din reprezentanti ai organizatiilor societatii civile, Biroul Contributiei Elvetiene (BCE) si Unitatea Nationala de Coordonare (UNC) a angajat suma de 3.988.965,89 CHF pentru finantarea proiectelor depuse pe Componenta Social si suma de 1.007.176,06 CHF pentru finantarea proiectelor depuse pe Componenta Mediu din cadrul Schemei de grant pentru ONG-uri.

Runda a doua a Cererii de propuneri de proiecte din cadrul Schemei de grant Pentru ONG-uri este planificata a fi lansata in 2014.

Document anexat:
Lista completa a proiectelor finantate (PDF)
Sursa: Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.