5 proiecte de 675 milioane euro pe fonduri structurale si de coeziune, anuntate de ministrul Plumb

fonduri-europene-apa.jpg

Ministerul Fondurilor Europene a aprobat 5 proiecte majore noi, in valoare totala de 675 de milioane de euro, eligibila, pe fonduri structurale si de coeziune, in sectorul de apa, potrivit unui comunicat oficial. Proiectele de aductiuni de apa si si cele de gestionarea apelor uzate sunt considerate ca avand un impact major pentru firmele mici si mijlocii, in principal antreprenorii din turism plangandu-se de lipsa acestor amenajari foarte importante pentru pensiuni, hoteluri si restaurante. De asemenea, firmele prvate de constructii si instalatii din Romania lucra la proiecte in calitate de contractori.

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb a precizat ca alte proiecte, cu o valoare de aproximativ 2 miliarde euro, sunt in pregatire.

Ea a adaugat ca au fost semnate si primele contracte de lucrari in domeniu, ceea ce reprezinta startul lucrarilor. 2018 trebuie sa reprezinte un an de intensificare a activitatii si a ritmului de aprobare si realizare a investitilor din sectorul de apa/apa uzata, a mai spus Plumb.

Ministrula facut aceste declaratii la Forumul Regional al Apei Dunare-Europa de Est, EXPOAPA 2018, organizat, luni, de Asociatia Romana a Apei (ARA), la Palatul Parlamentului.

La dezbatere, Plumb le-a spus reprezentantilor autoritatilor locale, consultantilor, operatorilor regionali de apa, asociatiilor de dezvoltare intercomunitare, JASPERS sa asigure un ritm mai crescut in implementarea proiectelor de catre beneficiari.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.