60 milioane Euro pentru programe de formare profesionala a romanilor peste 40 de ani, intr-o noua linie de fonduri europene

Bani-pixabay.jpg

Romanii cu varste de peste 40 de ani, salariati sau care lucreaza ca PFA sau intreprinderi indoviduale, vor beneficia de programe de formare profesionala continua, prin noi proiecte europene care vor beneficia de o finantare totala de 60 milioane euro, aflata in pregatire.

Ministerul Fondurilor Europene a scos marti in dezbatere publica o propunere de ghid al solicitantului pentru un viitor apel de proiecte pentru „Cresterea nivelului de calificare al angajatilor prin programe de formare continua corelate cu nevoile pietei muncii”.

Apelul urmeaza sa fie finantat prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020.

Bugetul total al apelului va fi de 60 de milioane de euro, din care 15% de la bugetul de stat si 85% din Fondul social european, parte a Politicii de coeziune a Uniunii Europene.

Din acest buget se vor finanta proiecte care vor avea valori eligibile maxime de cate 1 milion de euro fiecare.

Vor fi finantate proiecte pentru cresterea participarii la programele de formare profesionala continua, in special pentru acei adulti cu un nivel scazut de calificare si persoanele cu varsta de peste 40 ani, din zone rurale defavorizate.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.