Europa Creativa: granturi de peste 180.000 euro pentru 4 edituri din Romania

carti3.jpg

Patru dintre cele cinci edituri din Romania care s-au inscris la licitatia de proiecte de traduceri literare (2018) au fost selectate pentru finantare. Editurile Aramis, Darclée, Minerva si Grupul Editorial ART vor primi fonduri pentru traducerea, publicarea si promovarea unor opere de fictiune. Din cele 32 de tari, Romania ocupa locul al II-lea atat la numarul de proiecte de 2 ani selectate, cat si la rata de succes (80%).

Agentia Executiva pentru Educatie, Audiovizual si Cultura (EACEA) a primit la acest apel de proiecte 151 de propuneri, dintre care au fost selectate 61. Romania se situeaza pe pozitia a doua, la egalitate cu Bulgaria, Macedonia si Marea Britanie, ca numar de proiecte de cel mult 2 ani finantate (4), fiind depasita doar de Serbia (5). Din 32 de tari, Romania are a doua rata de succes a proiectelor depuse (80%), dupa cea a Sloveniei (100%).

Granturi in valoare totala de peste 180.000 euro vor au fost alocate pentru cele 4 edituri din Romania selectate:

  • Editura Minerva – proiectul A Literary Feast in Europe: 10 Contemporary Writers in Romanian Translation
  • Editura Aramis – proiectul Aramis Romania Reads with Europe
  • Editura Darclée – proiectul Women Love with Their Soul: Five EUPL Award-winning Feminine Narrative Voices Speaking about Love, Love Stories and Life
  • Grupul Editorial ART – proiectul Human Saga – Identity and Fusion through European Literature

La nivel european, valoarea totala a granturilor alocate pentru proiectele cu durata de pana la 2 ani este de peste 2,4 milioane euro.

Sursa: ec.europa.eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.