680 de tineri fermieri “se bat” pentru fondurile europene de maximum 50.000 Euro fiecare

Sprijin-pentru-instalarea-tinerilor-fermieri.jpg

Romanii au depus, de la 1 august pana acum, 680 de cereri pentru a primi fonduri europene de pana la 50.000 de euro fiecare, din linia de finantare destinata tinerilor fermieri, in sesiunea din anul 2018, a anuntat, joi, Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale.

Fondurile europene nerambursabile alocate pentru sesiunea din acest an prin intermediul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020) pentru instalarea tinerilor fermieri in mediul rural s-a epuizat.

Valoare totala a cererilor depuse depașește 28 milioane de euro, in conditiile in care submasurii 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” a avut alocati 11 milioane de euro.

Sesiunea de primire a cererilor de finantare fusese deschisa pe data de 1 august 2018, ora 9.00.

Scopul investitiilor sprijinite in cadrul acestei submasuri este de sprijinire a stabilirii pentru prima data a tinerilor fermieri ca șefi/ conducatori unici ai unei exploatatii agricole.

De aceste fonduri pot beneficia:

  • Tinerii fermieri in conformitate cu definitia prevazuta la art. 2 din R(UE) nr. 1305/2013, care se instaleaza ca unic șef al exploatatiei agricole
  • Persoanele juridice in care un tanar fermier, care se instaleaza impreuna cu alti tineri fermieri, exercita un control efectiv pe termen lung in ceea ce privește deciziile referitoare la gestionare, beneficii și riscuri financiare in cadrul exploatatiei respective.

Sursa: Startupcafe.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.