8 proiecte depuse in cadrul apelului POSDRU vor avea ca beneficiari peste 6.400 de absolventi ai anului 2014

munca_hartii.jpg

angajatMinisterul Fondurilor Europene anunta ca au fost depuse opt proiecte strategice de catre Departamentul pentru intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediu de Afaceri si Turism in cadrul apelului de proiecte POSDRU – „Locuri de munca subventionate„.

Prin lansarea acestui apel de proiecte, construit pe o schema din minimis, Ministerul Fondurilor Europene sustine angajarea tinerilor absolventi si dinamizarea activitatii in mediul privat. Autoritatea de Management POS DRU va evalua cat mai repede proiectele depuse in cadrul apelului pentru ca banii europeni alocati pentru acest apel, aproximativ 40 milioane de euro, sa poata ajunge in mod rapid si eficient la IMM-urile care angajeaza tineri absolventi promotia 2014. Subventiile acordate firmelor vor acoperi plata unui salariu net de 900 de lei pentru absolventii de studii medii, respectiv de 1.300 de lei pentru absolventii de studii superioare, pe o perioada de minimum 6 luni si de maximum 12 luni„, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Cele 8 proiecte depuse de catre Departamentul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism, vor avea ca beneficiari peste 6.400 de absolventi ai anului 2014, dintre care 4.000 cu studii superioare si 2.400 cu studii medii. Suntem pregatiti ca, incepand cu luna iulie, sa demaram cele 8 proiecte strategice si sa aratam inca o data ca se poate face o cheltuire eficace a fondurilor europene sprijinind angajatii si firmele„, a declarat ministrul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism, Florin Nicolae Jianu.

Numarul maxim orientativ de posturi care vor face obiectul subventionarii, in functie de categoria in care se incadreaza beneficiarul schemei de minimis, este urmatorul:

• Pentru microintreprinderi – 3 locuri de munca;
• Pentru intreprinderi mici – 7 locuri de munca;
• Pentru intreprinderi mijlocii – 15 locuri de munca.

Subventiile aferente salariilor tinerilor absolventi vor fi acordate lunar. In acelasi timp, companiile care vor angaja absolventi vor fi obligate sa realizeze un plan educational pentru fiecare persoana nou angajata pentru a proba demersul procesului educational aferent invatarii la locul de munca.

Nota:
Cererea de proiecte s-a inchis in data de 11 iunie a.c., ora 16.00, iar conform Ghidului solicitantului – Conditii specifice cererea de propuneri de proiecte nr. 166 – „Locuri de munca subventionate”, singurul solicitant eligibil care putea depune proiecte a fost Departamentul pentru intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediu de Afaceri si Turism.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top