Programul INTERREG V-A ROMANIA – UNGARIA: Ghidul Solicitantului, lansat in consultare publica pana la data de 20 aprilie 2017

pndr-ghid-nereguli.jpg

Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, in calitate de Autoritate de Management pentru Programul Interreg V-A Romania – Ungaria, lanseaza in consultare publica astazi, 12 aprilie a.c., Ghidul solicitantului aferent celui de-al doilea Apel restrans pentru proiecte strategice din cadrul Programului Interreg V-A Romania – Ungaria, consolidat ca urmare a analizarii comentariilor primite in cursul consultarii publice din luna februarie a.c.

In acest context, partile interesate sunt invitate sa se implice in procesul de consultare a Ghidului, iar opiniile si contributiile sunt asteptate, pana la data de 20 aprilie 2017, pe adresele de e-mail: [email protected] si [email protected] .

Documentele (Ghidul si anexele) sunt disponibile pe site-ul MDRAPFE – in secţiunea Programului Interreg V-A Romania – Ungaria (http://www.mdrap.ro/dezvoltare-regionala/-4970/-7572/-1369), pe site-ul oficial al Programului (http://interreg-rohu.eu/en/programme-documents/).

Aria eligibila a Programului este constituita din judetele Timis, Arad, Bihor si Satu Mare din Romania si Csongrád, Békés, Hajdú-Bihar si Szabolcs-Szatmár-Bereg din Ungaria.
Bugetul total al programului este de 231.861.763,00 euro, din care 189.138.672,00 euro reprezinta finantare nerambursabila din Fondul European de Dezvoltare Regionala.
in perioada 2014-2020, vor putea fi finantate proiecte strategice pe 4 axe prioritare, in domeniile protejarii in comun si utilizarii eficiente a valorilor comune si resurselor (cooperare in domeniul valorilor comune si resurselor), imbunatatirii mobilitatii transfrontaliere durabile si eliminarii blocajelor (cooperare in domeniul accesibilitatii), imbunatatirii ocuparii fortei de munca si promovarii mobilitatii fortei de munca transfrontaliere (cooperare in domeniul ocuparii fortei de munca) si imbunatatirii serviciilor de ingrijire a sanatatii (cooperare in domeniul sanatatii si preventiei bolilor).

Bugetul destinat finantarii proiectelor strategice aferente prioritaţii de investiţii 9/a – investiţii in infrastructura medicala este de 48.170.588,23 euro, din care 40.945.000 euro reprezinta finantare nerambursabila FEDR.

Romania indeplineste rolul de Autoritate de Management (prin Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene), Autoritatea Nationala fiind stabilita in cadrul Biroului Primului Ministru – Ungaria, iar Secretariatul Comun este organizat la Oradea, in cadrul BRECO. Auditul la nivelul Programului va fi realizat de catre Autoritatea de Audit de pe langa Curtea de Conturi din Romania, iar atributiile de certificare vor fi indeplinite de catre Autoritatea de Management.

MDRAPFE gestioneaza, in perioada de programare 2014-2020, 12 programe de cooperare teritoriala europeana (6 programe pentru care este autoritate de management sau autoritate comuna de management şi 6 programe pentru care este autoritate naţionala).

Sursa: mdrap.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top