Puscarie pentru smenuri cu fonduri SAPARD

Locotenentii „baronului” Marian Oprisan infunda puscaria. Controversatul afacerist Corneliu Prunache si Vergil Parlatescu – pion in tranzactiile cu banii bagati in drumurile fantoma din Vrancea – au primit ani grei de puscarie pe aceleasi motive pentru care Marian Oprisan a scapat de dosarul penal. Practic, cam pe aceleasi fapte, Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti a dat condamnari, in timp ce Tribunalul Vrancea a trimis dosarul ( cu Oprisan pe post de inculpat principal) inapoi la procurorii anticoruptie.

Motivul – DNA nu ar fi fost competent sa-l ancheteze pe „baronul” de Vrancea. Concret, la jumatatea saptamanii trecute, instanta bucuresteana l-a condamnat pe Corneliu Prunache la 4 ani de inchisoare cu executare in regim de detentie. in acelasi dosar, tot pentru infractiuni de coruptie, Vergil Parlatescu si Gheorghe Petrescu au incasat 10 ani de inchisoare.

Potrivit deciziei judecatorilor bucuresteni, Corneliu Prunache nu mai are dreptul sa ocupe vreo functie de conducere, pe o perioada de zece nai, la nicio societate comerciala. Mai mult, judecatorii i-au interzis „locotenentului” lui Oprisan exercitarea mai multor drepturi civile, printre care dreptul de a fi ales in autoritatile publice si dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat. Prin aceeasi sentinta de condamnare, judecatorii bucuresteni au hotarat sa mentina sechestrul asigurator pe bunurile inculpatilor pana la concurenta sumei de 1.250.949 RON. Hotararea Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti poate fi atacata cu apel la Tribunal.

Administratorul Aispa Stars 95, Corneliu Prunache a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie in legatura cu prejudicierea Consiliului Local Cordun din judetul Focsani cu peste 34 de miliarde lei, bani provenind din fonduri Sapard.

Potrivit unui comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie, Prunache este acuzat de incalcare din culpa a atributiilor de serviciu, alaturi de doi dintre angajatii sai, Cezar Vergil Parlatescu si Gheorghe Petrescu. Potrivit DNA, in cursul anului 2003, Parlatescu si Petrescu au falsificat mai multe documente pentru a determina reprezentantii Consiliului Local Cordun sa le atribuie, in urma castigarii licitatiei, fonduri provenind de la Sapard pentru a moderniza drumurile comunale, desi nu indeplineau criteriile de eligibilitate prevazute de lege. in acest sens, cei doi reprezentanti ai SC Aispa Stars 95 au falsificat situatiile financiare, din care trebuia sa reiasa o cifra de afaceri anuala de minimum 2 milioane de euro si certificatul de atestare fiscala potrivit caruia nu aveau datorii la buget.

De asemenea, Parlatescu si Petrescu au falsificat adeverintele conform carora SC Aispa Stars 95 nu figureaza ca debitoare la asigurarile de somaj si nici nu au datorii la bugetul asigurarilor de sanatate. in baza acestor documente, sustin procurorii anticoruptie, castigatoarea licitatiei pentru modernizarea drumurilor comunale a fost desemnata, fara vinovatia consilierilor locali, firma condusa de Prunache. „Obtinerea pe nedrept de fonduri europene nerambursabile SAPARD, in cuantum de 34,5 miliarde lei vechi a fost si rezultatul incalcarii din culpa a atributiilor de serviciu de catre inculpatul Prunache Corneliu”, se arata in rechizitoriul procurorilor anticoruptie.

Sursa: Gandul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top