Programul national de imbunatatire a calitatii mediului prin realizarea de spatii verzi in localitati

Obiectivele programului

Obiectivele generale ale programului sunt dezvoltarea si modernizare spatiilor verzi din localitati prin infiintarea de noi parcuri, scuare si aliniamente plantate, precum si reabilitarea celor existente.

Solicitanti eligibili

Pot fi finantate prin Program proiectele depuse de catre autoritati ale administratiei publice locale care actioneaza in nume propriu si sunt proprietarii/administratorii terenului pe care se realizeaza proiectul.

Conditii de finantare

Ordinul ministrului mediului nr. 1166/2007, a adus unele modificari in ceea ce priveste Ghidul de finantare al programului, in sensul stabilirii unor sume pentru fiecare proiect in parte, proportional cu numarul de locuitori ai solicitantului (administratie locala). Finantarile tin cont, evident, si de tipul de proiect care este prezentat de solicitant: infiintare de parcuri noi, extindere sau modernizare. Sumele cele mai mari de bani, respectiv de 2 milioane de lei (limita superioara) vor fi alocate proiectelor care vizeaza infiintarea de parcuri noi. Pragurile stabilite pentru celelalte tipuri de proiecte sunt: 1 milion de lei pentru extinderea parcurilor si 700.000 de lei pentru reabilitarea parcurilor existente. Intentia urmarita este de a stimula autoritatile locale in directia infiintarii si extinderii spatiilor verzi.

Termene limita

Pentru etapa a doua a programului, perioada de depunere a proiectelor se desfasoara in perioada 3 – 31 ianuarie 2008.Investitiile urmeaza sa fie demarate imediat dupa evaluarea si semnarea contractelor de finantare.

Finantator: Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor
Sursa: Guvernul Romaniei
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.