CEED promoveaza parteneriatele in vederea absorbtiei fondurilor europene

Dezvoltarea capacitatii institutionale, cooperarea intre autoritati, existenta unor retele integrate functional la nivel national, precum si dezvoltarea parteneriatului public-privat sunt factori cheie in procesul de gestionare a fondurilor structurale.

Romania are nevoie de formula parteneriatului public-privat pentru a absorbi eficient fondurile UE disponibile in perioada 2007-2013.

Centrul pentru Educatie Economica si Dezvoltare din Romania – CEED Romania se implica in constientizarea si depasirea dificultatilor asocierii sectorului public cu cel privat, prin organizarea de dezbateri si sesiuni de instruire practice si interactive, destinate reprezentantilor autoritatilor locale, societatii civile, institutiilor financiare si firmelor particulare interesate intr-o dezvoltare rapida.

Un astfel de eveniment a fost cursul “Crearea parteneriatelor public/privat si evaluarea performantei acestora pentru implementarea programelor de investitii si dezvoltare, finantate din fonduri structurale”, organizat in partenariat cu Eurom Consultancy and Studies in Bucuresti, in 26 si 27 noiembrie 2007.

Cursul a fost sustinut de doamna Maria Doiciu, trainer si consultant cu peste 15 ani de experienta internationala si romaneasca in management, dezvoltarea afacerilor si finantare pentru intreprinderi mici si mijlocii, organizatii de microfinantare si autoritati locale.

Participantii s-au familiarizat cu conceptele esentiale privind partenariatul public-privat (PPP), factorii de succes in crearea parteneriatelor, tehnici si bune practici pentru monitorizarea si evaluarea eficientei si eficacitatii acestora, in contextul implementarii programelor de investitii cu finantare din fonduri europene.

Reprezentantii mediului privat, in special activand in domeniul consultantei, au participat activ la discutii pe marginea numeroaselor studii de caz prezentate si au impartasit din propria experienta. Discutiile si contactele directe intre participanti, prilejuite de acest eveniment ar putea fi punctul de pornire pentru crearea unor noi partenariate.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.