Fonduri Regio pentru restaurarea Ansamblului Brancovenesc Potlogi

contract de finantare

La acest eveniment, ce a avut loc in judetul Dambovita, au participat, in calitate de semnatari ai contractului de finantare, reprezentanti ai Consiliului Judetean Dambovita, in calitate de beneficiar, ai ADR Sud Muntenia, in calitate de Organism Intermediar, si reprezentanti ai Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, in calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operational Regional.

Consiliul Judetean Dambovita primeste finantare nerambursabila din Regio, Axa prioritara 5 „Dezvoltarea durabila si promovarea turismului”, Domeniul major de interventie 5.1 „Restaurarea si valorificarea durabila a patrimoniului cultural, precum si crearea/modernizarea infrastructurilor conexe” pentru proiectul „Restaurarea si valorificarea durabila a patrimoniului cultural, precum si crearea/modernizarea infrastructurii conexe in zona Ansamblului Brancovenesc Potlogi”.

Valoarea totala a proiectului este 42.809.489,34 lei, din care valoarea totala eligibila este de 32.403.880,26 lei (fonduri FEDR: 27.543.298,221 lei; valoare finantare buget national: 4.212.006,43 lei; contributie beneficiar: 648.575,61 lei).

Durata de implementare a proiectului este de 39 de luni.

Obiectivele specifice ale investitiei sunt reabilitarea, restaurarea si reconstruirea Ansamblului Brancovenesc Potlogi, precum si cresterea numarului de turisti ce vor vizita acest obiectiv de patrimoniu.

Contractul de finantare semnat are ca obiectiv general valorificarea durabila a patrimoniului cultural, precum si crearea /modernizarea infrastructurilor conexe din zona Ansamblului Brancovenesc de la Potlogi, judetul Dambovita.

Prin restaurare si re-functionalizare, se intentioneaza transformarea Ansamblului Palatului intr-un Centru Cultural de arta si cultura romaneasca, cu functiune multipla (muzeala, informare prin biblioteca tematica, manifestari culturale, expozitii de arta temporare, seminarii nationale si internationale) ceea ce implica introducerea unor functiuni complementare cu potential turistic, astfel incat sa se realizeze o utilizare intensiva a posibilitatilor functionale.

Proiectul are in vedere mentinerea identitatii istorice, fapt ce determina dezvoltarea ansamblului palatului intr-o asemenea maniera incat stilul istoric brancovenesc sa nu fie compromis.

Sursa: Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top